Štvrtok19. september 2024, meniny má Konštantín, zajtra Ľuboslav, Ľuboslava

V Trebišove, Čani a Košiciach ráno prichytili 13 opitých vodičov: Vodič pod vplyvom spôsobil nehodu v Leviciach

(Zdroj: Facebook/Polícia SR - Trnavský kraj)

KOŠICE - Polícia v Košickom kraji v pondelok zrána pri kontrolách odhalila 13 vodičov za volantom pod vplyvom alkoholu. Počas dva a pol hodiny trvajúcej dopravno-bezpečnostnej akcie sa policajti zamerali na mesto Trebišov, obec Čaňu v okrese Košice-okolie a mesto Košice v smere od Sadov nad Torysou a zo Slaneckej cesty na každom vjazde a výjazde. Informovala o tom košická krajská policajná hovorkyňa Lenka Ivanová.

Policajné kontroly sa začali od 5.00 h. Z prichytených vodičov pod vplyvom alkoholu dvom namerali hodnotu nad jedno promile a jedenástim do jedného promile. V Trebišove odhalili policajti spolu šiestich šoférov pod vplyvom alkoholu. Jeden z nich mal hodnotu dychovej skúšky 1,46 promile, ďalší 1,23 promile. V prípadoch, keď je hodnota vyššia ako jedno promile, čaká previnilcov cela policajného zaistenia a obvinenie z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky.

 

🚓MY SME NA CESTÁCH AJ V NEČASE❗ 🌧️Počasie sa pokazilo, ale to neznamená, že my sme sa ukryli do...

Posted by Polícia SR - Košický kraj on Sunday, September 15, 2024

Aj v obci Čaňa policajti podrobili dychovej skúške každého vodiča, vstupujúceho alebo vychádzajúceho z obce. Tam odhalili štyroch šoférov pod vplyvom alkoholu, najvyššia hodnota dosiahla 0,73 promile. V Košiciach prichytili troch vodičov pod vplyvom alkoholu, najvyššia zistená hodnota bola 0,48 promile.

Celokrajskú kontrolu vykonali policajti aj v sobotu (14. 9.) večer. V dvoch mestách - Moldave nad Bodvou v okrese Košice-okolie a Strážskom v okrese Michalovce podrobili dychovej skúške každého, kto do mesta vchádzal alebo z neho vychádzal. "Aj napriek nečasu sme v sobotu večer na cestách Košického kraja dychovej skúške podrobili 2165 vodičov vozidiel a troch cyklistov," uviedla Ivanová. V obci Cejkov v okrese Trebišov policajti odhalili opitého vodiča, ktorý "nafúkal" až 2,19 promile alkoholu.

Opitý vodič spôsobil v Leviciach dopravnú nehodu

Policajti v Nitrianskom kraji počas víkendu odhalili troch vodičov, ktorí jazdili pod vplyvom alkoholu. Jeden z nich spôsobil dopravnú nehodu, informovalo Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Nitre. V Leviciach 60-ročný vodič vozidla Mitsubishi Lancer pravdepodobne nedodržal bezpečnú vzdialenosť od vozidla Peugeot 206, ktoré jazdilo pred ním. Nárazom sa posunulo dopredu a prednou časťou narazilo do zadnej časti vozidla Škoda Octavia. Vodič Mitsubishi bol podrobený dychovej skúške na alkohol s výsledkom 1,75 promile.

Vo Vrábľoch zastavila hliadka polície 33-ročného vodiča vozidla Mitsubishi Grandis, ktorý jazdil zo strany na stranu. Dychová skúška na alkohol potvrdila 2,96 promile. V Komárne prekročila 35-ročná vodička vozidla Audi A4 maximálne povolenú rýchlosť v obci o 14 km/h. Policajná hliadka ju zastavila a počas kontroly podrobila dychovej skúške na alkohol s výsledkom 1,40 promile. Dychovú skúšku odmietol v Zlatých Moravciach 30-ročný vodič vozidla Audi A8. Všetci vodiči skončili v policajnej cele a čelia obvineniu pre prečin ohrozenia pod vplyvom návykovej látky, potvrdila polícia.

Viac o téme: AlkoholVodičPolícia LeviceTrebišov
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu