Štvrtok19. september 2024, meniny má Konštantín, zajtra Ľuboslav, Ľuboslava

Nový trend v Bratislave a okolí: Ľudia predávajú domy a sťahujú sa do nového centra mesta

Ľudia, ktorí sa rozhodnú predať dom a vymeniť ho za byt v bratislavskom Metropolise, pribúdajú Advertoriál Zobraziť galériu (22)
Ľudia, ktorí sa rozhodnú predať dom a vymeniť ho za byt v bratislavskom Metropolise, pribúdajú (Zdroj: MINT Investments)

BRATISLAVA - Predať dom v okolí Bratislavy či v luxusnej lokalite na hradnom kopci a presťahovať sa do bytu? Ale áno. Ľudia okolo päťdesiatky uprednostňujú jednoduchosť bývania a ich pozornosť upútala novostavba v tvare M v novom centre hlavného mesta.

Hoci mnoho mladých rodín sníva o vlastnom dome, rokmi sa situácia mení. Keď deti odrastú a zaobstarajú si vlastné bývanie, môže sa zrazu zdať prázdny. Starostlivosť oň vyčerpáva čoraz viac, a ak sa nachádza mimo hlavného mesta, život často znepríjemňuje aj dopravná dostupnosť. Ľudia v tejto situácii sa preto začnú zamýšľať, čo ďalej. 

Bývanie v centre diania

„Neraz sa rozhodnú pre návrat do bytu. Hľadajú novostavbu v centre, odkiaľ majú všade blízko. Očakávajú prvotriedny dizajn a moderné technológie, ktoré im vydržia roky, spríjemnia bývanie a zároveň ušetria náklady,“ hovorí Sebastien Dejanovski z developerskej spoločnosti MINT, ktorá stojí za projektom Metropolis.

Práve táto novostavba oslovuje ľudí, ktorí sa rozhodli pre spomínanú zmenu. Metropolis podľa jeho slov budovali presne pre tento typ náročnejších klientov. Nachádzajú sa v ňom dokonca byty s predzáhradkami, ktoré sú v centre mesta raritou, či byty s veľkými terasami s upravenou zeleňou. A to všetko kúsok od Dunaja, obchodov či divadiel.

„Nehnuteľnosti v Metropolise si však kupujú aj Slováci pracujúci v zahraničí, ktorí chcú mať pri návšteve Bratislavy komfort a súkromie vlastného bývania. Ide opäť o náročnú klientelu, ktorej očakávania však dokážeme naplniť.“

Aj keď väčšina bytov v Metropolise už má svojho nového majiteľa, ešte stále sú k dispozícii atraktívne byty s rôznymi metrážami
Zobraziť galériu (22)
Aj keď väčšina bytov v Metropolise už má svojho nového majiteľa, ešte stále sú k dispozícii atraktívne byty s rôznymi metrážami  (Zdroj: MINT Investments)

Moderné technológie zvyšujú pohodlie aj hodnotu bývania

Tento projekt sa od ostatných líši nielen originálnym tvarom písmena M, ale aj ambíciou stať sa najkvalitnejšou novostavbou v celom okolí. To môže byť pre majiteľov starších domov či bytov veľká zmena a zároveň jeden z hlavných dôvodov kúpy. Niekedy je totiž jednoduchšie vymeniť bývanie ako dostať všetky moderné technológie do staršej nehnuteľnosti.

„Záujemcovia vidia, že v kvalitnej novostavbe nemusia uvažovať nad tým, či si dať namontovať vonkajšie žalúzie, stropné chladenie a vykurovanie alebo rekuperáciu. V Metropolise sú všetky najmodernejšie technológie, ktoré môžu ovládať aj cez mobilné aplikácie na diaľku,“ vysvetľuje Sebastien Dejanovski.

Vyberali síce drahších, ale zato overených dodávateľov s výborným renomé – autonómne rekuperácie Wolf, stropné kúrenie a chladenie Rehau či vonkajšie žalúzie Climax/Somfy. Všetky použité technológie majú dlhodobo slúžiť majiteľom bytov, zároveň však popri žiadanej lokalite prispievajú aj k zachovaniu hodnoty nehnuteľnosti.

Mestské bývanie v Metropolise je pohodlné a bez starostí
Zobraziť galériu (22)
Mestské bývanie v Metropolise je pohodlné a bez starostí  (Zdroj: MINT Investments)

Byty kupujú pre seba

Dodáva, že najvyšším ocenením kvality projektu je pre neho fakt, že byty v Metropolise v drvivej väčšine kupujú majitelia pre svoju potrebu. Plánujú v nich bývať, alebo ich zaobstarávajú pre svojich blízkych príbuzných či pre potreby rodiny pri návšteve hlavného mesta.

Dnes už sú v Metropolise zariadené aj vzorové byty a záujemcovia tak môžu vidieť kvalitu materiálov na vlastné oči. „Súčasťou štandardu sú trojvrstvové celodrevené podlahy, bezprahové bezpečnostné dvere a veľkoformátové talianske gresové obklady a dlažby, či prémiová nemecká sanita v kúpeľniach,“ opisuje developer.

Nezabudlo sa ani na dizajn spoločných priestorov a lobby, ktorá bude fungovať 24 hodín denne. Dokonca aj vstupy do garáží, na ktoré sa často zabúda, sú navrhnuté s citom a prehlbujú tak v obyvateľoch príjemný pocit z bývania.

A čo mesačné náklady?

Keď sa človek sťahuje do novostavby, prirodzene čaká o niečo nižšie mesačné náklady na energie. Použité architektonické riešenie, materiály a technológie posúvajú najvyššiu energetickú triedu A0 ešte o kus vyššie.

„Očakávané mesačné prevádzkové náklady majú byť vďaka použitým materiálom a technológiám o 25 % až 30 % nižšie ako v okolitých novostavbách,“ vysvetľuje Sebastien Dejanovski.

Aj keď väčšina bytov v Metropolise už má svojho nového majiteľa, ešte stále sú k dispozícii atraktívne byty s rôznymi metrážami, na rôznych poschodiach a s lákavými výhľadmi.

VIAC O METROPOLISE

Dnes už sú v Metropolise zariadené aj vzorové byty a záujemcovia tak môžu vidieť kvalitu materiálov na vlastné oči
Zobraziť galériu (22)
Dnes už sú v Metropolise zariadené aj vzorové byty a záujemcovia tak môžu vidieť kvalitu materiálov na vlastné oči  (Zdroj: MINT Investments)

Advertoriál pripravený v spolupráci s MINT Investments.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu