Štvrtok19. september 2024, meniny má Konštantín, zajtra Ľuboslav, Ľuboslava

Zámer výstavby baterkárne v Šuranoch bude riadne posúdený v procese EIA, informoval minister Taraba

Tomáš Taraba
Tomáš Taraba (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Zámer výstavby baterkárne v Šuranoch bude riadne posúdený v procese posudzovania vplyvov na životné prostredie (EIA). Na sociálnej sieti o tom informoval minister životného prostredia Tomáš Taraba (nominant SNS). Predseda Nitrianskeho samosprávneho kraja Branislav Becík tvrdí, že v prípade baterkárne žiadajú vykonať proces EIA a ich žiadosť bola odignorovaná.

Envirorezort nie je vo fáze posudzovania tohto projektu. "Doposiaľ investor nič na ministerstvo nepredložil a preto sa odborne nemáme k čomu vyjadriť. Ak akákoľvek žiadosť príde na ministerstvo, budem prvý, kto s ňou oboznámi ľudí a jasne sa k nej vyjadríme," deklaroval Taraba. Minister podľa vlastných slov nedopustí, aby projekt svojimi parametrami predstavoval ohrozenie pre život ľudí. "Preto bude posudzovanie otvorené verejnosti, bude zákonné a v súlade s prísnymi zákonmi a aj smernicami Európskej únie," doplnil.

 

Chcem ubezpečiť všetkých obyvateľov v okolí mesta Šurany, že zámer na posudzovanie vplyvov na životné prostredie...

Posted by Tomáš Taraba • SNS - ŽIVOT NS on Thursday, September 12, 2024

Becík hovorí o ignorovaní žiadosti

Ak je Becík proti baterkárni, Taraba mu odporúča kontaktovať ministerku hospodárstva Denisu Sakovú (Hlas-SD), ktorá investíciu na Slovensko priniesla a má o nej najviac informácií. V Šuranoch v okrese Nové Zámky má vzniknúť továreň na batérie do elektromobilov s kapacitou výroby 20 gigawatthodín batérií ročne s možným rozšírením kapacity produkcie až na dvojnásobok. S plným spustením výroby sa ráta v roku 2026, zamestnať má 1500 pracovníkov.

Viac o téme: ŠuranyTomáš TarabaBaterkáreň
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu