Utorok24. september 2024, meniny má Ľubor, Ľuboš, zajtra Vladislav

Guvernérovi NBS Petrovi Kažimírovi zamietli sťažnosť o zákonnosti obžaloby

Guvernér Národnej banky Slovenska (NBS) Peter Kažimír
Guvernér Národnej banky Slovenska (NBS) Peter Kažimír (Zdroj: TASR - Pavel Neubauer)

BRATISLAVA - Guvernérovi Národnej banky Slovenska (NBS) a exministrovi financií Petrovi Kažimírovi zamietol Najvyšší súd (NS) SR jeho sťažnosť proti rozhodnutiu sudcu o tom, že obžaloba spĺňa zákonné náležitosti. Vyplýva to z informácií, ktoré poskytlo tlačové oddelenie NS SR.

"V danej trestnej veci Najvyšší súd SR rozhodol 14. augusta 2024 tak, že sťažnosť zamietol," priblížili z NS. Hovorkyňa Špecializovaného trestného súdu Katarína Kudjáková potvrdila, že voči Petrovi K. je naďalej vedené trestné stíhanie.

archívne video

Platy porastú a s nimi aj kúpyschopnosť, bez práce je historicky najmenej ľudí, tvrdí Peter Kažimír (Zdroj: TASR/Jakub Kotian)

Podľa obžaloby mal guvernér ešte ako minister financií opakovane požadovať od vtedajšieho šéfa finančnej správy Františka Imreczeho, aby okrem iného zabezpečil prednostné vyplatenie vratiek DPH viacerým firmám v objeme vyše troch miliónov eur. Imreczemu mal odovzdať úplatok 48-tisíc eur.

Peter Kažimír na začiatku súdneho procesu vyhlásil, že je nevinný a obžalobu považuje za nezákonnú. Tvrdil, že nikdy neovplyvňoval žiadne daňové konanie v prospech a ani v neprospech žiadneho daňovníka. Zdôraznil, že Imreczemu, ktorý sa priznáva k prijatiu úplatku, žiadne finančné prostriedky neodovzdal.

Viac o téme: ObžalobaZamietnutieSťažnosťPeter KažimírGuvernér Národnej banky Slovenska
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu