Štvrtok19. september 2024, meniny má Konštantín, zajtra Ľuboslav, Ľuboslava

Dátum mimoriadnej schôdze o odvolávaní Šimečku je známy: Návrh podali dve koaličné strany

Michal Šimečka
Michal Šimečka (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Mimoriadna schôdza Národnej rady (NR) SR k návrhu na odvolanie Michala Šimečku (PS) z postu podpredsedu parlamentu by sa mala konať vo štvrtok (12. 9.). Informovali o tom z odboru komunikácie s médiami a verejnosťou NR SR.

Návrh na odvolanie Šimečku podali poslanci za koaličné strany Smer-SD a SNS. V odôvodnení hovorili o čerpaní štátnych dotácií osobami, ktoré sú Šimečkovi blízke, a podozreniach z manipulácie pri prideľovaní dotácií. Vyčítali mu aj organizáciu protestov proti vedeniu rezortov kultúry a spravodlivosti, v ktorých podľa nich Šimečkova rodina stráca finančné zázemie.

archívne video

Reakcia Progresívneho Slovenska na odvolávanie Michala Šimečku z postu podpredsedu NR SR a aktuálna politická situácia (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

Šimečka vníma návrh na jeho odvolanie ako pomstu za dobrú opozičnú prácu. Kritiku odmietol. Tvrdí, že na jeho odvolanie tlačí premiér, ktorý útokmi na neho a jeho rodinu odvádza pozornosť od skutočných problémov Slovenska. Upozornil na to, že všetky nadácie a občianske združenia, ktoré Fico a koalícia spomínajú, čerpali dotácie dávno predtým, ako vstúpil do politiky.

Viac o téme: OdvolávanieMichal ŠimečkaParlament
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu