Streda18. september 2024, meniny má Eugénia, zajtra Konštantín

Poplach v centre Bratislavy! Havária plynového potrubia: Most Apollo a všetky ulice sú už prejazdné

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Bratislavský kraj)

BRATISLAVA - Havária plynového potrubia spôsobuje v Bratislave v sobotu dopoludnia dopravné obmedzenia. Uzavretý je Most Apollo a ulice Košická, Prístavná, Landererova a Mlynské nivy. Informuje o tom Zelená vlna STVR, Potvrdil to bratislavský krajský policajný hovorca Michal Szeiff.

Szeiff priblížil, že policajti na mieste usmerňujú premávku.

archívne video

Sulík informoval, že Slovensko má od dnes prepojenie plynovodov so všetkými susednými štátmi (Zdroj: TASR/Roman Hanc)

Haváriu spôsobila súkromná spoločnosť pri výkope

Haváriu plynového potrubia v Bratislave spôsobila súkromná spoločnosť pri výkopových prácach poškodením odvodňovacej armatúry stredotlakového plynovodu. Došlo tým k úniku plynu. Uviedol hovorca spoločnosti SPP - distribúcia Milan Vanga. "Do niekoľkých minút pracovníci SPP - distribúcie únik zaistili, oprava poškodenej časti plynovodu bude pokračovať bez prerušenia distribúcie zemného plynu odberateľom," vyhlásil Vanga.

Križovatka ulíc Košická a Landererova je už prejazdná

Križovatku bratislavských ulíc Košická a Landererova už sprejazdnili. "Hliadky Policajného zboru na mieste vykonali potrebné opatrenia k ochrane života a zdravia, pričom usmerňovali premávku z dôvodu čiastočného uzavretia predmetnej križovatky. Rovnako poskytovali súčinnosť pracovníkom SPP, ktorí pracovali na odstránení poruchy," priblížil Szeiff.

Podľa Zelenej vlny STVR sú prejazdné už všetky ulice v okolí miesta úniku plynu. Prejazdný je aj Most Apollo.

Hovorca Dopravného podniku Bratislava Jozef Vozár uviedol, že autobusové linky mestskej hromadnej dopravy sa na svoje pôvodné trasy vrátili krátko po 11.00 h. "V súvislosti s predmetným incidentom a policajnou uzáverou sme krátko pred 9.30 h odklonili autobusy z Prístavnej ulice a následne aj z Mosta Apollo. Linka 50 premávala odklonom cez Most SNP, linky 68, 87, 88 a 90 cez Prístavný most," priblížil dopravnú situáciu po úniku plynu Vozár.

Viac o téme: PlynovodHaváriaUzavretýMost ApolloBratislava
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu