Pondelok16. september 2024, meniny má Ľudmila, zajtra Olympia, Melisa

Spoza mreží opísal, čo urobil: TAKTO som okradol hrdinu SNP! Recidivista si teraz sype popol na hlavu

Priamy účastník Slovenského národného povstania (SNP) Vladimír Strmeň. Zobraziť galériu (2)
Priamy účastník Slovenského národného povstania (SNP) Vladimír Strmeň. (Zdroj: TASR/Ján Krošlák)

BANSKÁ BYSTRICA - Využil rozruch okolo osláv SNP a bral všetko, čo sa mu zdalo hodnotné. Presne na výročie 80 rokov od Slovenského národného povstania sa zlodej rozhodol k otrasnému činu - okradnúť hrdinu tejto významnej udalosti. Teraz podrobne opísal svoj odporný čin. Teraz už svoj čin oľutoval a vo vúzbe si sype popol na hlavu.

Stalo sa to na 80. výročie Slovenského národného povstania. Niekoľko dní bol v Banskej Bystrici rozruch kvôli oslavám výročia SNP, čo sa rozhodol priamo 29. augusta, teda v deň, kedy na Slovensku oslavujeme SNP, pre otrasný čin. 30-ročný muž, ktorý už bol viackrát súdne trestaný, nabehol do domu Partizána Vladimíra Strmeňa a bral, čo mohol. Hrdina to, že ho okradli, zistil po návrate domov. Odcudzil rôzne veci, prsteň, hodnotné Strmeňove medaily a finančnú hotovosť vo výške 200 eur. Polícia začala trestné stíhanie vo veci prečinu krádeže a prečinu porušovania domovej slobody. Vnútri v dome narobil poriadny neporiadok. Polícii sa páchateľa - 30-ročného recidivistu podarilo dolapiť pár hodín po spáchaní skutku, pričom k činu sa priznal. Polícia začala trestné stíhanie vo veci prečinu krádeže a prečinu porušovania domovej slobody.

Archívne VIDEO Slávnostná vojenská prehliadka počas celoslovenských osláv 80. výročia SNP

Slávnostná vojenská prehliadka počas celoslovenských osláv 80. výročia SNP (Zdroj: TASR/Ján Krošlák)

O tom, ako plánoval svoj skutok, sa rozrozprával polícii. Vyplýva to z uznesenia o väzobnom stíhaní, informuje portál čas.sk. „Vedel, že v meste je ,cirkus‘ okolo osláv Slovenského národného povstania. Opísal, že rodinný dom považoval za opustený a neobývaný. Vstupná bránička nebola uzamknutá. Po murovaných schodoch sa dalo dostať k druhým dverám, ktoré neboli uzamknuté,“ píše sa v uznesení, pričom zlodeja neodradilo ani to, že v dome bol pes. Ako dodal, prehľadal celý dom a v dome zistil, že v dome býva aj žena, pretože v jednej z izieb našiel voňavku a prsteň. Obe veci zobral so sebou. V inej miestnosti bolo 150 eur, ktoré rovnako zobral. Povedal, že v dome bol asi hodinu a odišiel rovnakými dverami, ako prišiel. Odtiaľ sa presunul k cintorínu, kde mal odstavený bicykel a odišiel. Policajtom povedal, že ho celá záležitosť mrzí, najmä to, že starému pánovi spôsobil stres. Vyhlásil, že by sa mu chcel ospravedlniť. Celková škoda, ktorú recidivista v dome hrdinu SNP odcudzil, vyčíslili na 7-tisíc eur. 

Spoza mreží opísal, čo
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Facebook/Polícia Slovenskej republiky)

Viac o téme: Polícia Vladimír StrmeňHrdina SNPZlodej u StrmeňaUznesenie o vzatí do väzby
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu