Štvrtok19. september 2024, meniny má Konštantín, zajtra Ľuboslav, Ľuboslava

Nadácia Milana Šimečku žiada od Ministerstva spravodlivosti výsledky auditu dotácií: Pochybenia odmieta

(Zdroj: TASR/Martin Baumann)

BRATISLAVA - Nadácia Milana Šimečku žiada Ministerstvo spravodlivosti (MS) SR, aby ich oboznámilo s výsledkami auditu dotačného mechanizmu v oblasti ľudských práv, najmä s konkrétnymi dôkazmi pochybení. Nadácia tvrdí, že si nie je vedomá žiadnych svojich pochybení v procese prideľovania dotácií. Tiež odmieta akékoľvek podozrenia z ovplyvňovania a zvýhodňovania nadácie v tomto procese. Informovala o tom riaditeľka nadácie Veronika Fishbone Vlčková.

"Ak pochybilo ministerstvo spravodlivosti, ako sa má uvádzať v audite, sme za to, aby sa toto prípadné pochybenie vyšetrilo. A ak sa potvrdí, očakávame, že ministerstvo vyvodí zodpovednosť," žiada nadácia.

archívne video

Zasahuje sa do zloženia komisií, ktoré rozhodojú o dotáciách organizáciám venujúcich sa ľudským právam, tvrdí Kolíková (Zdroj: TASR/Daniel Veselský)

Zároveň tvrdí, že posledné týždne a mesiace zažíva vykonštruované útoky. "A to iba preto, že nadácia už vyše 30 rokov nesie v názve meno bývalého disidenta Milana Šimečku. Odmietame byť terčom vykonštruovaných útokov iba preto, lebo bývalý disident má rovnaké meno ako jeho potomok, ktorý je po 30 rokoch politicky činný," uvádza Fishbone Vlčková s tým, že aktivity členov rodiny Šimečkovcov nefinancujú.

Rezort spravodlivosti v pondelok (2. 9.) informoval o výsledkoch auditu dotačnej schémy v oblasti ľudských práv. Audit podľa rezortu potvrdil manipulácie a porušenie zákona či konštatoval systémové, ako aj nesystémové zlyhania.

Viac o téme: DotácieĽudské právaAuditMinisterstvo spravodlivosti SRNadácia Milana Šimečku
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu