Štvrtok19. september 2024, meniny má Konštantín, zajtra Ľuboslav, Ľuboslava

Opäť alkohol za volantom! Tri ženy z Košického kraja zadržali za šoférovanie pod vplyvom

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Prešovský kraj)

KOŠICE - V cele policajného zaistenia skončili počas uplynulého víkendu tri ženy z Košického kraja. Dychová skúška u nich potvrdila prítomnosť alkoholu. Ako informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach Lenka Ivanová, ženy boli obvinené z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky.

V piatok (30. 8.) 44-ročná vodička z okresu Sobrance na seba upútala pozornosť jazdou zo strany na stranu pri obci Jenkovce. "Policajti ju zastavili a počas kontroly dokladov potrebných na vedenie a prevádzku motorových vozidiel ju podrobili aj dychovej skúške. Jej výsledok bol krátko po 13. hodine 1,54 mg/l alkoholu v dychu, čo je v prepočte 3,21 promile," uviedla hovorkyňa s tým, že opakovaná dychová skúška mala stúpajúcu tendenciu.

archívne video

Alkohol za volantom v Bratislavskom kraji (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Bratislavský kraj )

V sobotu (31. 8.) v noci policajti počas kontroly podrobili dychovej skúške 47-ročnú vodičku zo Spišskej Novej Vsi, jej výsledok bol 1,96 promile. V nedeľu (1. 9.) večer policajti zastavili 44-ročnú vodičku z okresu Trebišov, keď viedla osobné motorové vozidlo od vonkajšieho obchvatu mesta Trebišov do centra. "Aj v tomto prípade výsledok dychovej skúšky prekvapil - 1,22 mg/l alkoholu v dychu, čo je v prepočte 2,54 promile," dodala Ivanová.

 

OPÄŤ ALKOHOL ZA VOLANTOM😡 O tom, že sadnúť si za volant pod vplyvom alkoholu nie je cudzie ani ženám, by čo-to vedeli...

Posted by Polícia SR - Košický kraj on Tuesday, September 3, 2024

Policajti v 35. týždni odhalili na cestách Košického kraja spolu 21 vodičov dopravných prostriedkov, ktorí si sadli za volant pod vplyvom alkoholu. Z tohto počtu osem nafúkalo viac ako jedno promile. "Počas dokumentovania dopravnej nehody policajti uplynulý týždeň v šiestich prípadoch zaznamenali alkohol u účastníka dopravnej nehody," dodala Ivanová.

Viac o téme: AlkoholPolícia Obvinenie Košický kraj
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu