Štvrtok19. september 2024, meniny má Konštantín, zajtra Ľuboslav, Ľuboslava

Vodič pod vplyvom drog narazil do autobusu, zranila sa jedna osoba

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: facebook/Polícia SR - Trenčiansky kraj)

BELINA - Pri dopravnej nehode osobného auta a linkového autobusu, ku ktorej došlo v pondelok (2. 9.) v obci Belina v okrese Lučenec, sa ľahko zranila jedna osoba. Do autobusu narazil 20-ročný vodič pod vplyvom drog s uloženým zákazom činnosti viesť motorové vozidlo. Na sociálnej sieti o tom informovalo Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Banskej Bystrici.

archívne video

Polícia obvinila 46-ročného muža z nedovolenej výroby a predaja drog (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Bratislavský kraj)

"Podľa predbežných zistení z miesta nehody je jej pravdepodobnou príčinou neprispôsobenie rýchlosti jazdy 20-ročným vodičom Fabie, ktorý narazil do autobusu v čase, keď tento obchádzal tam zaparkované vozidlo a napriek plynulému brzdeniu už zrážke nedokázal zabrániť," priblížila polícia.

Mladý muž navyše šoféroval napriek zákazu

Oboch vodičov po nehode podrobili dychovej skúške s negatívnym výsledkom. Mladý vodič však javil známky požitia omamných látok, bol preto vyzvaný, aby sa podrobil odberu biologického materiálu. "Prvotný skríning potvrdil v jeho organizme prítomnosť metamfetamínu a THC," priblížila polícia s tým, že mladý muž navyše šoféroval napriek tomu, že má právoplatne uložený zákaz činnosti do januára 2025. Pri dopravnej nehode sa ľahko zranila 74-ročná cestujúca z autobusu. Polícia v súvislosti s nehodou začala trestné stíhanie pre prečin ublíženie na zdraví a pre marenie úradného rozhodnutia.

Viac o téme: Polícia DrogyAutobus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu