Štvrtok19. september 2024, meniny má Konštantín, zajtra Ľuboslav, Ľuboslava

AKTUÁLNE Hasiči zasahujú pri požiari v Borinke: Hlásia lokálne ohniská

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Facebook/Hasičský a záchranný zbor)

BORINKA - Požiar v Borinke (okres Malacky) sa už nešíri, hasiči hasia lokálne ohniská na okrajoch požiaroviska. To má rozlohu viac ak 86.000 štvorcových metrov. informoval o tom hovorca Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Bratislave Štefan Koči.

"Na monitorovanie situácie je tiež využívaný dron s termovíziou," skonštatoval Koči s tým, že príčina vzniku požiaru a výška vzniknutej škody sú v štádiu vyšetrovania. Požiar bol nahlásený v pondelok (2. 9.). Podľa prvotných informácií bol požiarom zasiahnutý lesný porast v neprístupnom teréne na rozlohe približne 200 x 200 metrov. Hasiči vykonávali zásah zo vzduchu i pozemným hasením. Vrtuľník Leteckého útvaru Ministerstva vnútra (MV) SR vykonal v pondelok 14 zhodov pomocou bambi vakov.

AKTUÁLNE Hasiči zasahujú pri
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Facebook/Hasičský a záchranný zbor)

Pri udalosti zasahovalo takmer 30 príslušníkov z HaZZ v Bratislave a zo Záchrannej brigády HaZZ v Malackách s 12 kusmi hasičskej techniky. Zasahovalo tiež takmer 40 členov dobrovoľných hasičských zborov obcí Stupava, Záhorská Bystrica, Veľké Leváre, Jablonové, Kuchyňa, Lozorno, Plavecký Štvrtok a Malé Leváre s desiatimi kusmi hasičskej techniky.

Viac o téme: PožiarHasičiBorinka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu