Nedeľa15. september 2024, meniny má Jolana, zajtra Ľudmila

Teploty neklesnú ani dnes! SHMÚ vydalo výstrahy pred vysokými teplotami

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA - Aj v nedeľu bude na väčšine Slovenska horúco. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) preto vydal výstrahy prvého aj druhého stupňa pred vysokými teplotami. Informuje o tom na svojom webe.

Výstraha druhého stupňa platí pre okresy Senec, Krupina, Veľký Krtíš, Komárno, Levice, Nové Zámky, Šaľa, Dunajská Streda a Galanta. Teplota v nich môže dosiahnuť 35 stupňov Celzia. "Vysoká teplota predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské zdravie, fyzické aktivity a tvorbu požiarov," upozornili meteorológovia.

Teploty neklesnú ani dnes!
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SHMÚ)

Výstrahu prvého stupňa vydali pre takmer celý Banskobystrický, Bratislavský, Košický a Trnavský kraj a takisto pre okresy Nitra, Topoľčany, Zlaté Moravce, Bánovce nad Bebravou, Myjava, Nové Mesto nad Váhom, Partizánske, Prievidza a Trenčín. SHMÚ miestami očakáva 33 až 34 stupňov Celzia.

Teploty neklesnú ani dnes!
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SHMÚ)

SHMÚ zároveň vydal pre celú Bratislavu upozornenie na smogovú situáciu pre prízemný ozón. K najcitlivejším skupinám populácie na ozón patria podľa meteorológov starí ľudia, osoby s ochoreniami dýchacej a srdcovo-cievnej sústavy, alergici a astmatici, veľmi malé deti a tehotné ženy. Odporúčajú preto obmedziť dĺžku pobytu vonku, skrátiť vetranie obytných miestností, obmedziť fyzickú námahu vonku a nevykonávať aktivity, pri ktorých dochádza k úniku iných znečisťujúcich látok do ovzdušia, ako je natieranie, lepenie, brúsenie, prášenie či fajčenie.

Viac o téme: PočasieVýstrahaSHMÚVysoké teploty
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu