Štvrtok19. september 2024, meniny má Konštantín, zajtra Ľuboslav, Ľuboslava

Požiar lesa nad Pohorelou sa nepodarilo uhasiť, hasiči budú pokračovať ráno

Zobraziť galériu (6)
(Zdroj: Facebook/Hasičský a záchranný zbor)

POHORELÁ – Požiar lesa v nedostupnom teréne v oblasti vrchu Orlová nad obcou Pohorelá (okres Brezno) sa v piatok nepodarilo uhasiť. Hasiace práce budú pokračovať v sobotu (31. 8.) v ranných hodinách. Informovala o tom hovorkyňa Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Banskej Bystrici Júlia Zeleňáková s tým, že krátko po 20.00 h hasenie prerušili.

Požiar lesa nad Pohorelou
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Facebook/Hasičský a záchranný zbor)

"Aktuálne zasiahnutá plocha požiarom je 210 krát 160 metrov. Obvod požiaru je 650 metrov. Vrtuľník vykonal sedem zhodov za použitia bambi vakov. Zajtra budú hasiace práce pokračovať zabezpečením kyvadlovej dopravy a nastavením hadicového vedenia. Riadiaci štáb je pripravený na nasadzovanie síl a prostriedkov podľa aktuálnych požiadaviek," uviedla Zeleňáková. Les sa rozhorel v piatok popoludní. Na mieste zasahovalo okolo 50 profesionálnych a dobrovoľných hasičov s vyše 20 kusmi techniky. Hasiace práce sa vykonávajú zo vzduchu a pozemným hasením.

 

🔥 AKTUALIZÁCIA - požiar lesa nad obcou Pohorelá. Dňa 30.08.2024 o 13:23 h bol ohlásený požiar lesa nad obcou Pohorelá,...

Posted by Hasičský a záchranný zbor on Friday, August 30, 2024
Viac o téme: PožiarHasičiPohorelá
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu