Štvrtok19. september 2024, meniny má Konštantín, zajtra Ľuboslav, Ľuboslava

Chceli by ste navštíviť Zanzibar? Toto vám nesmie chýbať pri vstupe do krajiny

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA - Od 1. októbra budú všetci zahraniční návštevníci Zanzibaru povinní uzavrieť cestovné poistenie (do 92 dní pobytu na ostrovoch) v poisťovni Zanzibar Insurance Corporation. Prichádzajúcim návštevníkom bez povinného cestovného poistenia môže byť vstup na Zanzibar zamietnutý. Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí (MZVEZ) SR o tom informovalo na webe.

"Je nevyhnutné, aby si všetci cestujúci zahraniční návštevníci zabezpečili cestovné poistenie, a to len od Zanzibar Insurance Corporation, prostredníctvom QR kódu, ktorý im bude poskytnutý pred odchodom na cestu na Zanzibar. Nedodržanie tejto povinnej požiadavky môže mať za následok zamietnutie vstupu," upozornilo.

archívne video

Aj tento rok budú vyslaní slovenskí policajti do Chorvátska v rámci projektu Bezpečná turistická destinácia (Zdroj: TASR/Pavol Zachar)

Potvrdenie s QR kódom je následne potrebné predložiť pri prílete na imigračnom oddelení na zanzibarskom letisku spolu s turistickými vízami. "Predmetné poistenie poskytuje komplexné krytie pre rôzne núdzové situácie vrátane repatriácie, evakuácie a ďalších súvisiacich nepredvídaných udalostí," doplnilo ministerstvo.

Táto požiadavka sa podľa rezortu zavádza s cieľom zaistiť bezpečnosť a pohodu všetkých cudzincov a zmierniť akékoľvek možné riziko spojené s ich cestou na ostrov.

V prípade núdze môžu občania SR kontaktovať pohotovostné číslo mobilného telefónu Veľvyslanectva Slovenskej republiky v Nairobi (+254 (0) 11 32 38 442) alebo v pracovných dňoch v čase od 8.00 do 15.30 h Konzulárne informačné centrum MZVEZ SR (+421 2 5978 5978).

Viac o téme: Povinné poistenieCestovanie ZanzibarMinisterstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí (MZVEZ) SR
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu