Streda18. september 2024, meniny má Eugénia, zajtra Konštantín

Miloša († 51) pochovala zem zaživa! Mrazivá predtucha: Posledné slová jeho manželke

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: FB/Polícia SR - Žilinský kraj, FB)

KONSKÁ - Obrovská tragédia otriasla celými Kysucami. Miloš († 51) sa tam spoločne s ďalšími dvoma kolegami z práce vybral na výkopové práce. Počas nich však prišlo k nečakanému zvratu a Miloša († 51) zem pochovala zaživa. Len pár hodín pred tým mal mrazivú predtuchu.

Miloš bol skúseným robotníkom, ktorý sa už päť rokov venoval výkopovým prácam. Odboru sa však venoval celý život a tak mala byť pre neho fuška v pondelok 26.8. 2024 v obci Konská v okrese Žilina len ďalšou rutinou. Už keď sa však lúčil so svojou láskou Dankou, tak mal predtuchu, Že sa niečo zlé stane.

„Chystal sa tam prvýkrát a mal pár dní predtým obavy. Kanál si odfotil a zdôveril sa mi, že sa mu nepáči, ako je zabezpečený, že čo, keď tam niekoho zavalí hlina. Bol veľmi svedomitý, precízny, predvídavý...," opísala pre Nový čas Milošove obavy jeho manželka Danka s ktorou bol 23 rokov. Miloš z Horného Vadičova z okresu Kysucké Nové Mesto napriek tomu zobral do dodávky ďalších dvoch kolegov z Kysúc a smerovali na Rajecko, kde sa realizovali výkopové práce v splaškovej kanalizácii. Ani vo sne by ich však nenapadlo, že tam Miloša pochová zemina zaživa.

Miloša († 51) pochovala
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: FB/Polícia SR - Žilinský kraj, FB)

"Prečo sa takéto niečo stalo práve jemu?“ plače Milošova manželka Danka. O tom, čo sa vlastne stalo, vie len z druhej ruky. „Prišla za mnou polícia a oznámili mi, že sa stala tragédia a môjho muža zavalila hlina až po hruď. Neviem, či v tej hline bol aj nejaký štrk, viem, že mal hlavu a plecia vonku a zavalený bol po pľúca. Kto s ním bol na mieste a či ho mohol zachrániť, netuším. Neverím však, že je za svoju smrť sám zodpovedný, na to bol príliš pedant. Keď mi nedvíhal telefón ani večer o šiestej, tušila som, že sa niečo stalo,“ poznamenala pre portál zronená žena.

Na miesto, kde Miloša zavalila zemina, okamžite prišli leteckí záchranári. Z jamy sa ho pokúšali dostať aj kolegovia, avšak, žiaľ, sa im k nemu nepodarilo dostať včas. "Leteckí záchranári pristáli na najbližšom vhodnom mieste, následne sa k miestu nešťastia presunuli hasičským vozidlom. Na mieste stále prebiehalo vyslobodenie 51-ročného muža z výkopu. Hneď potom si ho prevzali do svojej starostlivosti záchranári. Žiaľ, pacient už nejavil žiadne známky života a lekárka mohla skonštatovať už len úmrtie. Záchranársky vrtuľník sa z tejto záchrannej akcie vrátil, žiaľ, prázdny," poznamenali leteckí záchranári na sociálnej sieti.

Polícia už začala trestné stíhanie. "51 ročný muž bol následne vyprostený žiaľ bez známok života. Privolaný obhliadajúci lekár na mieste konštatoval smrť a nariadil zdravotno-bezpečnostnú pitvu. Príslušník OO PZ Rajec začal trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia," poznamenala žilinská polícia.

Viac o téme: Výkopové práceZeminaMiloš
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu