Sobota14. september 2024, meniny má Ľudomil, Radka, zajtra Jolana

Čerpacia stanica Slovnaft čelí veľkému problému! Predávali nekvalitné palivo LPG: Ľuďom sa kazia autá

Ilustračné foto Zobraziť galériu (6)
Ilustračné foto (Zdroj: Topky/Ramon Leško, Slovnaft)

BRATISLAVA - Známa sieť čerpacích staníc Slovnaft čelí obrovskému problému. Na niekoľko ich pobočiek doviezli nekvalitné palivo LPG, ktoré následne ponúkali spotrebiteľom. Mnohým začala následne svietiť kontrolka motora, alebo sa im auto úplne pokazilo.

Skutočný šok zažívajú motoristi na východe Slovenska. Niekoľko zákazníkov sa totiž začalo sťažovať, že ich auto po natankovaní plynu LPG má problémy. "Pozdravujem. Mám takú otázku, tankujem plyn len Slovnaft, mám LPG pol roka, najazdené na LPG cez 10 000 km. Bol som nedávno na servisnej kontrole a teraz posledné dni sa mi stane, že keď pridám prudšie plyn, niekedy mi prepne auto z LPG na benzín, keď potom následne prepnem na LPG všetko je dobre," posťažoval sa Milan.

Problém mal aj Ján, ktorý však už tušil, že niečo nie je v poriadku. "Netankujte LPG na Slovnafte. Je momentálne kontaminované nejakou vazelínou. Niečo im uniklo do plynu. Zašpiní vám to nádrž, filtre a vyčistenie je drahé," posťažoval sa a priložil fotku zaneseného filtru. Ľubošovi sa auto úplne pokazilo, "mne sa auto úplne pokazilo," skonštatoval. Niektoré čerpacie stanice preto uzatvorili možnosť tankovania LPG. "Slovnaft už druhý deň nemá LPG...prečo...neviem," posťažoval sa Peter. Nikto však netušil, čo sa vlastne v skutočnosti deje.

Čerpacia stanica Slovnaft čelí
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Facebook)

Viac svetla do celej veci priniesol servis LPG Flavia - Artevia, ktorý zverejnil zoznam čerpacích staníc s problémovým palivom. "Ak ste tankovali niekde na týchto miestach a mate problém na pohone LPG, tak je to z nekvalitného paliva. Je možné, že toto palivo vám poškodilo LPG komponenty," poznamenali. 

Čerpacia stanica Slovnaft čelí
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Facebook)

Slovnaft chybu priznal

Slovnaft priznal, že majú problém s LPG palivom. "Vzniknutá situácia nás veľmi mrzí. Na niektorých čerpacích staniciach sa vyskytol technický problém s LPG. Na jeho odstránení pracujeme s maximálnym nasadením. Napriek nášmu úsiliu sa môže stať, že niektorým zákazníkom môže natankované LPG spôsobiť technické problémy. V takom prípade sa môžete obrátiť na náš zákaznícky servis,” poznamenala spoločnosť vo vyhlásení.

K situácii sa vyjadril aj hovorca spoločnosti Anton Molnár, ktorý taktiež problémy potvrdil. "Ihneď po zistení sme spustili kvalitatívnu kontrolu na všetkých potenciálne dotknutých staniciach v spolupráci s certifikovanými laboratóriami. Na časti staníc sme výdajné stojany s LPG ihneď uzavreli, aby sme znížili riziko vzniku problémov u zákazníkov," poznamenal. Zoznam, ktorý koluje po internete, podľa neho nie je presný. "Zoznam nie je presný, nakoľko podľa doterajších testovaní sa problematické LPG nachádza na menšom počte staníc na východnom Slovensku," skonštatoval Molnár.

Čerpacia stanica Slovnaft čelí
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Slovnaft)

Problém sa síce nachádza na rôznych staniciach, avšak netýka sa celej siete. Ide predovšetkým o čerpacie stanice, ktoré sa nachádzajú na východnom Slovensku. "Na odstránení problému intenzívne pracujeme a so zákazníkmi aktívne komunikujeme. Kolegovia z logistiky v týchto dňoch vyvíjajú maximálne úsilie, aby čo najskôr problematické LPG odčerpali a stanice zaviezli novým tovarom a umožnili tak zákazníkom, čo najrýchlejší prístup ku plneniu LPG.  Vyčerpanie nevyhovujúceho LPG a nahradenie novým môže trvať niekoľko dní až týždňov," poznamenal Molnár.

Motoristi, ktorí tento problém evidujú by sa mali obrátiť na zákaznícky servis. "Zákazníkom, ktorí majú pochybnosti alebo otázky ku LPG, odporúčame využiť zákaznícky servis, ideálne napísať email na sluzbyzakaznikom@slovnaft.sk. Písomne treba postupovať aj v prípade reklamácie, pričom je nevyhnutné preukázať všetky potrebné doklady, ako doklad o tankovaní, oprave či doklad o evidencii vozidla. Vzniknutá situácia nás veľmi mrzí a zákazníkom sa za prípadné nepríjemnosti ospravedlňujeme," dodal hovorca spoločnosti.

Viac o téme: ProblémPalivoSlovnaftLPG
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu