Štvrtok19. september 2024, meniny má Konštantín, zajtra Ľuboslav, Ľuboslava

Fico o svojom aktuálnom zdravotnom stave: Rehabilitácia bola náročná! Už športuje a chystá sa do zahraničia

Robert Fico
Robert Fico (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA – Predseda vlády Robert Fica sa viac ako tri mesiace od atentátu v Handlovej chystá na svoju na zahraničnú pracovnú cestu. Navštíviť chce Normandiu, aby tam položil veniec na pamiatku západných spojeneckých vojakov, ktorí sa tu vylodili v júni 1944. Oficiálne oslavy 80. výročia vylodenia spojencov totiž nestihol. Viac prezradil aj o svojom aktuálnom zdravotnom stave.

Premiér uviedol, že po náročnej rehabilitácii je podľa vlastných slov pripravený chodiť do práce. „Možno som aj ja urobil chybu, že som niektoré veci uponáhľal, lebo minimálne v opozícii, ale aj časti mediálnej sféry je pocit, že nič sa nestalo – veď Fico je nohách, normálne funguje,“ povedal.

Tlačová konferencia predsedu vlády SR Roberta Fica a podpredsedu Národnej rady SR Tibora Gašpara na výslovnú žiadosť opozície (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Tvrdí, že prvých 15 dní bol bez akýchkoľvek informácií. „Požiadal som svojich najbližších, aby ma neinformovali o tom, čo sa deje, pretože som sa musel sústrediť na podstatne závažnejšie veci. Stačí, ak pripomenie, že niekto do vás strelí 9 mm guľu z jedného metra – okrem iných teda. To vám spôsobí neuveriteľnú šarapatu v tele. Aj preto bolo treba niekoľko operačných zákrokov,“ povedal Fico a pripomenul, že bol v ohrození života. „Dnes môžem skonštatovať, že po veľmi náročnej a tvrdej rehabilitácii som plus-mínus pripravený chodiť do práce a pracovať, ale zďaleka to ešte nie je také, ako by to malo byť,“ priznal. „Už som schopný chodiť do práce a plniť si základné povinnosti, ale nie som schopný zobrať závažia a dať si 10-kilometrovú túru. Ale športujem primerane tomu stavu, v ktorom sa momentálne nachádzam,“ dodal. Zároveň avizoval, že v krátkom čase bude zverejnená správa o atentáte.

V pondelok sa dokonca chystá aj na zahraničnú pracovnú cestu. "Chcem položiť veniec vďaky tak na hrob britského vojaka, aj amerického vojaka,“  uviedol Fico s tým, že v tom nevidí žiadny rozdiel. „Treba si vážiť každú jednu obeť, ktorá prišla v boji proti fašizmu," povedal. Dodal, že následne sa vo štvrtok 29. augusta zúčastní na oslavách Slovenského národného povstania v Banskej Bystrici.

Viac o téme: AtentátRehabilitáciaZdravotný stavRobert Fico
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu