Streda18. september 2024, meniny má Eugénia, zajtra Konštantín

Dopravná nehoda v Košiciach: Auto vošlo do križovatky na červenú, motocyklista ťažko zranený

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Facebook/Polícia SR - Košický kraj)

KOŠICE - Ťažké zranenia utrpel motocyklista po zrážke s osobným autom, ku ktorej došlo v utorok (20. 8.) na križovatke ulíc Herlianska a Zelená Stráň v Košiciach. Polícia v súvislosti s touto dopravnou nehodou začala trestné stíhanie pre trestný čin ublíženia na zdraví. Informovala o tom košická krajská policajná hovorkyňa Lenka Ivanová.

K nehode došlo okolo 19.00 h. "Štyridsaťštyriročný vodič, idúci s osobným motorovým vozidlom zn. BMW po Herlianskej ulici v smere od Charkovskej ulice na Zelenú Stráň, podľa doterajších zistení pri odbočovaní vľavo neuposlúchol pokyn vyplývajúci z dopravného zariadenia a s autom vošiel do križovatky na červený svetelný signál, ktorý svietil pre jeho smer jazdy," spresnila s tým, že tak vošiel do jazdnej dráhy oproti idúcemu motocyklu zn. Suzuki.

archívne video

Dopravná nehoda v bratislavskej Petržalke (Zdroj: Tip čitateľa)

Jeho vodič podľa predbežnej lekárskej správy utrpel pri zrážke zranenia, ktoré si vyžiadajú predbežnú dobu liečenia a práceneschopnosti viac ako 42 dní. Vodič auta sa nezranil. V dychu mu prítomnosť alkoholu nezistili. "Vodičovi motocykla bol v nemocnici na zistenie prítomnosti návykových látok odobratý biologický materiál," doplnila Ivanová. Presná príčina, ako aj miera zavinenia účastníkov dopravnej nehody sú podľa nej predmetom ďalšieho vyšetrovania.

Dopravná nehoda v Košiciach:
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Košický kraj)

Viac o téme: NehodaZrážkaKrižovatkaMotocyklistaPolícia Košice
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu