Pondelok16. september 2024, meniny má Ľudmila, zajtra Olympia, Melisa

Obrovská tragédia! Muža na Kysuciach bodol agresívny hmyz: Pomôcť mu už nedokázali

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Getty Images)

SNEŽNICA - Tragédia sa stala v obci Snežnica. Agresívny sršeň bodol muža do oblasti hlavy. Napriek obrovskej snahe záchranárov mu už nedokázali pomôcť. Zraneniam, žiaľ, podľahol.

Tragická udalosť sa stala podľa portálu mojekysuce.sk v obci Snežnica. Muža počas bežného dňa bodol do záhlavia agresívny sršeň, ten tomu spočiatku nevenoval zvýšenú pozornosť. Po príchode domov mu však začalo byť zle a jeho stav sa rapídne zhoršoval. Rodina mu preto okamžite privolal záchrannú službu.

archívne video

Sršeň ázijský hrozba pre včelárov a ovocinárov? (Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa)

Kým však stihli záchranári prísť muž odpadol. Rodina sa ho pokúšali oživiť, avšak napriek obrovskej snahe a rýchlemu príchodu záchranárov, mu už, žiaľ, nedokázali pomôcť. Sršne a osy v poslednej dobe predstavujú obzvlášť veľké nebezpečenstvo. Bodavý hmyz je totiž stále agresívnejší, a preto ľudia, ktorí sú alergickí na ich jed, by sa mali mať na pozore.

Obrovská tragédia! Muža na
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

Ak sa v blízkosti vášho obydlia nachádza hniezdo sršňov alebo ôs, pri jeho odstraňovaní buďte obzvlášť opatrní. Existuje niekoľko prípravkov na ich likvidáciu avšak je dôležité, aby ste mali na sebe ochranný odev a hmyz vás tak nemohol uštipnúť. Okrem toho je dôležité mať únikový plán, kadiaľ sa dokážete rýchlo dostať do bezpečia. Ak vás hmyz predsa len uštipnite vyhľadajte lekársku pomoc.

Viac o téme: OsySršneKysuce
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu