Pondelok16. september 2024, meniny má Ľudmila, zajtra Olympia, Melisa

Rodičia zavraždenej Cynthie sa ocitli v ťažkej situácii: Prosba o pomoc! Zbierajú peniaze pre svoje vnúčatá

Zobraziť galériu (4)
(Zdroj: Facebook/Papp László)

BRATISLAVA – Muž obvinený z vraždy ich dcéry chodí po slobode pre procesné pochybenie. Oni sami aj s vnúčatami museli ujsť a žijú v obavách o holé životy. Teraz prosia o finančnú pomoc pre deti svoje dcéry, brutálne zavraždenej bývalej hádzanárskej hviezdy Cyntie Simsik.

„Rodina zavraždenej Cyntie robí všetko, čo je v jej silách, aby pomohla vyšetrovacím orgánom vyvodiť zodpovednosť voči vrahovi. Na tento účel bol najatý právnik. Starí rodičia neboli na takúto tragédiu pripravení, preto po dohode s nimi a s ich súhlasom prosíme o pomoc verejnosť, aby im pomohla spoločne bojovať. Na náš návrh si rodina otvorila verejný bankový účet: MARIA SIMSIK - Simsik Cyntia IBAN: SK37 1100 0000 0029 3189 2253. Žiadame vás, aby ste tejto zbierke čo najviac pomohli,“ uviedol Papp László, zamestnanec nadácie Lélekgyógyító Alapítvány. Príspevok na svojom účte na sociálnej sieti zdieľal aj Tibor Simsik, otec nebohej ženy.

Rodičia zavraždenej Cynthie sa
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook/Papp László)

Po 31-ročnej Cynthii koncom júla niekoľko dní pátrali. Zúfalá rodina nemala žiadne správy, s hľadaním pomáhal aj jej vtedajší priateľ, 44-ročný Juraj Csiffary. Potom nastal zvrat, polícia našla telo ženy zabalené v igelite v dome vo Veľkom Mederi, kde spolu s deťmi a priateľom žila. Juraj prišiel s verziou, podľa ktorej našiel Cythiu obesenú, bál sa a tak jej telo ukryl. Vyšetrovateľ ho však krátko na to obvinil z obzvlášť závažného zločinu vraždy, za ktorú mu hrozilo 25 rokov až doživotie. Okresný súd ho poslal do väzby.

Rodičia zavraždenej Cynthie sa
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook/Papp László)

O niekoľko dní však nastal ďalší zvrat. Krajský súd v Trnave zrušil napadnuté uznesenie Okresného súdu Trnava a obvineného ihneď prepustil na slobodu, nakoľko došlo k porušeniu procesných ustanovení. Juraj tak bol voľný. 

Rodičia zavraždenej Cynthie sa
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook/Papp László)

Rodina nebohej hádzanárky teraz žije v strachu. „Nevieme, čo máme robiť. Prepustili ho a nevieme, čo môžeme od neho očakávať. To, čo urobil s našou dcérou, naznačuje, o akého človeka ide,“ vyjadril sa otec Cynthie pre televíziu Markíza. Obávajú sa o svoje životy, kvôli čomu sa chceli dočasne premiestniť na miesto, kde ich nikto nenájde, spomínali zahraničie. „Otvorene sa bojíme o svoj život. Právnik nám povedal, aby sme požiadali o policajnú ochranu pre celú rodinu,“ dodal otec zavraždenej.

Viac o téme: ZbierkaCynthia Simsik
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu