Štvrtok19. september 2024, meniny má Konštantín, zajtra Ľuboslav, Ľuboslava

Najteplejšie bolo v utorok v Nitrianskom kraji: V tejto obci sa teplota blížila k 38 stupňom Celzia

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: pixabay.com/geralt)

BRATISLAVA - Najteplejšie bolo v utorok (13. 8.) v Nitrianskom kraji. K 38 stupňom Celzia nechýbalo veľa na stanici Mužla a niekoľko ďalších staníc zaznamenalo takmer 37 stupňov. Na sociálnej sieti o tom informoval Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ).

Na väčšine západného Slovenska od juhu až po Hornonitriansku kotlinu vystúpila teplota nad 35 stupňov. V Banskobystrickom kraji namerali vysokú teplotu v Žiarskej, Juhoslovenskej kotline a v oblasti Krupinskej planiny. Na severe a východe bolo podľa meteorológov chladnejšie. "Prebiehajúca vlna horúčav je najvýraznejšia nad Balkánom. V utorok tam teplota vo všetkých krajinách vystúpila nad 40 stupňov Celzia, aj v južnom Maďarsku," priblížili.

archívne video

Napriek vysokým horúčavám ľudia k vode minulý týždeň nešli: Zlaté piesky zívali prázdnotou! (Zdroj: Topky.sk / Maarty)

Horúčavy v stredu ešte zosilnejú najmä na Slovensku, v Poľsku, Česku a Rakúsku. Na väčšej časti SR vystúpi teplota nad 35 stupňov Celzia, pričom na juhozápade očakáva SHMÚ maximum na úrovni okolo 38 stupňov. Na severe a východe sa taktiež trochu oteplí, no horúčavy tam budú miernejšie, tvrdia meteorológovia.

"Vlna horúčav bude stále najsilnejšia nad Balkánom, kde sa situácia výraznejšie nebude meniť ani v ďalších dňoch," podotkli.

Viac o téme: TeploPočasieHorúčava
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu