Utorok17. september 2024, meniny má Olympia, Melisa, zajtra Eugénia

Polícia zaznamenala nárast bankových podvodov: Ako sa chrániť pred podvodníkmi?

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

LEVICE - Okresné riaditeľstvo Policajného zboru v Leviciach zaznamenalo v poslednom období zvýšený výskyt oznámení od občanov, ktorí sa stali obeťami bankových podvodov a podvodov zneužitím bankomatových kariet. Upozorňuje preto, aby v prípade podozrenia na podvodné konanie ľudia kontaktovali políciu na linku 158.

Polícia opakovane vyzýva občanov, aby v prípade, že im príde správa od banky o blokovanom účte a požiadavka na kliknutie na odkaz, aby tak nerobili a kontaktovali banku osobne či telefonicky. Rovnako odporúča ignorovať správu od kuriéra, neklikať na priložený odkaz a kontaktovať kuriérsku spoločnosť.

archívne video

Polícia pátra po mužovi, ktorý si podvodne vybral peniaze z bankomatu na kryptomeny (Zdroj: Polície Českej republiky)

Polícia tiež vyzýva občanov, aby neposkytovali žiadne zo svojich autentifikačných a verifikačných údajov k žiadnym bankovým službám a produktom. "Ak neznáma osoba akoukoľvek formou požaduje Vaše údaje k službe internetbanking, prihlasovacie údaje, heslo alebo aby ste jej nadiktovali svoje osobné údaje, číslo platobnej karty a ostatné údaje z platobnej karty, tak za žiadnych okolností ich nikomu neposkytujte, ani osobe, ktorá sa vydáva za pracovníka banky, príslušníka Policajného zboru alebo inú dôveryhodnú osobu," upozorňuje polícia. Takisto neodporúča v žiadnom prípade posielať peniaze neznámym ľuďom.

Viac o téme: BankaKartyPodvodyNárastPolícia Levice
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu