Štvrtok19. september 2024, meniny má Konštantín, zajtra Ľuboslav, Ľuboslava

Šesťročného chlapca postrelil vzduchovkou mladší brat: Brok ho zasiahol pri srdci, vybrali ho až v nemocnici

(Zdroj: Getty Images, Polícia SR - Prešovský kraj)

POŠA - Deti v obi Poša neďaleko Vranova sa hrali so vzduchovkou, keď sa zrazu ozval výstrel. Len štvorročný Benjamín nešťastne postrelil svojho šesťročného brata Milana, ktorého vo vážnom stave prevážal vrtuľník. Brok, ktorý mu vyberali v nemocnici, ho zasiahol tesne vedľa srdca.

O incidente informuje TV Markíza. Rodina chlapca najskôr previezla do vranovskej nemocnice a odtiaľ ho vo vážnom stave bral vrtuľník do košickej univerzitnej nemocnice. „Šesťročný chlapec je hospitalizovaný na klinike úrazovej chirurgie, je na jednotke intenzívnej starostlivosti spolu s matkou. Dieťa je v stabilizovanom stave a mimo ohrozenia života,“ povedala hovorkyňa Univerzitnej nemocnice L. Pasteura v Košiciach Monika Krišková.

Šesťročný Milan sa najskôr hral so vzduchovkou, ktorú neskôr oprel o stenu. Tú následne našiel jeho brat Benjamín a keď boli chlapci v tesnej blízkosti, zrazu sa ozval výstrel. Ich ďalší brat Sebastián tvrdí, že Benjamín určite nevedel, že je zbraň nabitá.

Incidentom už sa zaoberá polícia, ktorá preveruje všetky okolnosti. „Poverený príslušník v prípade vedie trestné stíhanie vo veci ublíženia na zdraví. Polícia preveruje všetky okolnosti, za ktorých došlo k tejto udalosti,“ uviedla prešovská policajná hovorkyňa Jana Ligdayová. 

Viac o téme: DieťaVzduchovkaPoša
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu