Štvrtok19. september 2024, meniny má Konštantín, zajtra Ľuboslav, Ľuboslava

Rezort obrany sťahuje na oslavy výročia SNP techniku z celého Slovenska

Na snímke 155 mm Samohybná kanónová húfnica s hlavňou 52 kal. ZUZANA 2 na výstave obrannej techniky IDET v Brne
Na snímke 155 mm Samohybná kanónová húfnica s hlavňou 52 kal. ZUZANA 2 na výstave obrannej techniky IDET v Brne (Zdroj: TASR - Ján Krošlák)

BRATISLAVA - Na celoslovenské oslavy 80. výročia Slovenského národného povstania (SNP) sťahuje rezort obrany vojenskú techniku z celého Slovenska. Jej prvé presuny na slávnostnú vojenskú prehliadku sú už ukončené. Ministerstvo obrany (MO) SR o tom informovalo na sociálnej sieti.

Rezort obrany poukázal na to, že transport techniky s konečnou stanicou na Sliači sa uskutočnil najmä po železnici s cieľom minimalizovať zaťaženie cestnej siete a chrániť životné prostredie. "Prepravená bola široká škála vojenskej techniky, vrátane bojových vozidiel pechoty, húfnic Zuzana 2, ľahkých obojživelných vozidiel a tankov, ktoré budú súčasťou defilujúcej zostavy počas osláv," sumarizoval rezort.

archívne video

Brífing Prezidenta SR Petra Pellegriniho a ministra obrany Róberta Kaliňáka na Ministerstve obrany SR (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

Tiež konštatoval, že železničná preprava sa osvedčila ako efektívny spôsob prepravy ťažkej techniky, ktorý minimalizuje vplyv na civilnú dopravu, keďže presuny vojenskej techniky budú pokračovať počas celého mesiaca. Ozrejmil, že verejnosť bude o obmedzeniach informovaná.

MO SR spolu s Úradom vlády SR a ďalšími spoluorganizátormi pripravuje celoslovenské oslavy 80. výročia Slovenského národného povstania. Konať sa budú 28. až 29. augusta v Banskej Bystrici. Ich súčasťou je bohatý kultúrno-spoločenský a sprievodný program spojený s vojenskou prehliadkou.

Viac o téme: TechnikaVýročieOslavyPresunSNPMinisterstvo obrany SR
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu