Utorok17. september 2024, meniny má Olympia, Melisa, zajtra Eugénia

SHMÚ upozorňuje: Na severovýchode a neskôr na celom západe Slovenska hrozia popoludní búrky

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA - Oblasť severovýchodného Slovenska a neskôr i celé západné Slovensko môžu vo štvrtok popoludní zasiahnuť búrky sprevádzané krúpami, prudkým lejakom a silným vetrom. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) v tejto súvislosti vydal výstrahy pred búrkou prvého stupňa.

archívne video

Búrka na trenčianskom letisku (Zdroj: Tip čitateľa)

Pre okresy Prešov, Svidník, Stropkov a Vranov nad Topľou platí výstraha do 16.00 h, od 16.00 h až do polnoci platí pre celú oblasť západu krajiny, okresy Bratislavského, Trnavského, Nitrianskeho, Trenčianskeho i Žilinského kraja.

SHMÚ upozorňuje: Na severovýchode
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: shmu.sk)

Búrky môžu sprevádzať lejaky s intenzitou 20 - 30 mm zrážok v priebehu 30 minút, nárazy vetra s rýchlosťou 65 - 85 km/h.

SHMÚ zvýšil výstrahu pred búrkami v Žilinskom kraji

Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) zvýšil varovanie pred búrkami v Žilinskom kraji. Pre okresy Žilina, Ružomberok, Dolný Kubín a Martin platí do 20.00 h výstraha pred búrkami 2. stupňa. Búrky môžu byť spojené s krúpami, lejakom i nárazovým vetrom.

SHMÚ upozorňuje: Na severovýchode
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: shmu.sk)

"Zrážky môžu dosiahnuť intenzitu 30 - 50 mm v priebehu 30 minút, nárazy vetra rýchlosť 70 - 110 km/h," spresnili meteorológovia a varovali pred rizikami, ktoré sprievodné javy predstavujú pre zdravie i škody na majetku.Pre celé západné i časť stredného Slovenska platí do 20.00 h výstraha pred búrkami 1. stupňa.

Viac o téme: PočasieBúrkyVýstrahySHMÚ
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu