Štvrtok19. september 2024, meniny má Konštantín, zajtra Ľuboslav, Ľuboslava

Policajný prezident v liste ubezpečil, že pravidlá pri odchode sa meniť nebudú

Ľubomír Solák
Ľubomír Solák (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

BRATISLAVA - Výška odchodného pre policajtov sa nebude znižovať. Meniť sa nebude ani lehota na uvoľnenie zo služobného pomeru z dvoch na šesť mesiacov. Policajný prezident Ľubomír Solák o tom listom ubezpečil príslušníkov Policajného zboru (PZ). Jeho kópiu poskytlo Prezídium PZ.

"Prezident Policajného zboru sa takouto formou prihovoril kolegyniam a kolegom, aby upokojil situáciu, pretože sa neustále šíria čiastkové a nepravdivé informácie," vysvetlil odbor komunikácie a prevencie Prezídia PZ.

archívne video

Predstavenie nového koncepčného materiálu zaoberajúceho sa zlepšením pracovných podmienok a odmeňovania príslušníkov ozbrojených zborov (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Policajný prezident v liste odmietol, že by sa mal výsluhový dôchodok vyplácať až od veku 55 rokov a mal by mať výšku 1100 eur. Tieto pravidlá sú podľa neho pevne ukotvené v zákone. Poprel zároveň, že by mal byť vyhlásený núdzový či výnimočný stav, keď by nebolo možné o uvoľnenie zo služobného pomeru požiadať. Solák takisto napísal, že rešpektuje prípadné rozhodnutia policajtov zo zboru odísť. Podľa svojich slov zároveň verí, že tak nerobia na základe nepravdivých informácií.

Viac o téme: ListPolícia OdchodnéPolicajný zbor SRĽubomír Solák
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu