Štvrtok19. september 2024, meniny má Konštantín, zajtra Ľuboslav, Ľuboslava

Neuveriteľná situácia vo Vysokých Tatrách! Len 14-ročný chlapec chcel SÁM vystúpiť na Rysy, museli zasahovať záchranári

(Zdroj: Horská záchranná služba)

VYSOKÉ TATRY - Horská záchranná služba (HZS) pomáhala spolu s leteckými záchranármi v nedeľu (4. 8.) večer 14-ročnému slovenskému chlapcovi, ktorý mal v pláne sám v poobedňajších hodinách vystúpiť na vrchol Rysy. O pomoc požiadali rodičia mladého turistu.

VIDEO

Horskí a leteckí záchranári pomáhali 14-ročnému chlapcovi, chcel sám vystúpiť na Rysy (Zdroj: Horská záchranná služba)

Keďže sa s chlapcom nepodarilo opakovane spojiť, začala HZS úkony smerujúce k jeho vypátraniu. Počas toho sa s mladíkom podarilo spojiť, oznámil, že sa nachádza na vrchole Rysov. "Rodičia požiadali o jeho evakuáciu. O súčinnosť bola požiadaná posádka Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby (VZZS) z Popradu, ku ktorej sa po medzipristátí v Starom Smokovci pridali dvaja horskí záchranári. Spoločne smerovali ku vrcholu Rysov a zároveň prehľadávali aj turistický chodník," uviedla HZS. Záchranárom sa podarilo chlapca lokalizovať na hrebeni vrcholu.

Mladého turistu z terénu evakuovali pomocou palubného navijaka a následne letecky transportovali do Starého Smokovca. Tam si ho prevzali príslušníci Policajného zboru SR, ktorí ho následne odovzdali jeho rodičom.

Viac o téme: VýstupHorskí záchranáriLeteckí záchranáriRysy
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu