Nedeľa29. september 2024, meniny má Michal, Michael, Michaela, zajtra Jarolím

Smutné správy z východného Slovenska: Vo veku 63 rokov zomrel známy politik a exprimátor!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Getty Images)

SVIDNÍK/GIRALTOVCE – Z východu Slovenska prišli smutné správy. Vo veku 63 rokov zomrel nečakane dlhoročný politik a bývalý primátor mesta Giraltovce Ján Rubis.

O úmrtí dlhoročného komunálneho politika informovalo mesto Svidník. „Mesto Svidník vyjadruje úprimnú sústrasť smútiacej rodine i Vám milí Giraltovčania. So zármutkom sme prijali túto správu, ale s nádejou a s úctou ju šírime medzi Vás,“ uviedli na sociálnej sieti.

Smutné správy z východného
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Facebook/Svidník-oficiálna stránka mesta)

„Odišiel dlhoročný primátor mesta Giraltovce, môj kolega i priateľ. Stále ho vidím, ako so zápalom hovorí o svojom meste i regióne. … ale aj o svojich včelách či chalupe, ktorú si spolu s rodinou chcel užívať … Pred pár týždňami sme sa stretli na oslavách 100. výročia DHZ v Giraltovciach a ja som sľúbila, že sa zastavím na kus reči … tento sľub už nesplním,“ napísala primátorka Svidníka Marcela Ivančová.

 

Odišiel dlhoročný primátor mesta Giraltovce, môj kolega i priateľ 🙏 Stále ho vidím, ako so zápalom hovorí o svojom...

Posted by Marcela Ivančová on Wednesday, July 31, 2024

Na smutnú správu reaguje aj ZMOS. „Združenie miest a obcí Slovenska (ZMOS) so zármutkom prijalo informáciu o úmrtí bývalého dlhoročného primátora mesta Giraltovce a člena ZMOS-u Jána Rubisa. ZMOS vyjadruje pozostalým, ale i obyvateľom mesta úprimnú sústrasť,“ uviedli na svojej stránke.

„Odišiel človek plný energie, chuti do života, plný predstáv a plánov, ale ostala spomienka, ktorá bude večne živá,“ píše sa v zverejnenom smútočnom oznámení. Ján Rubis zomrel v stredu 31. júla 2024.

 

Viac o téme: úmrtieSvidníkGiraltovceJán Rubis
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu