Pondelok9. september 2024, meniny má Martina, zajtra Oleg

Dopravné PEKLO pokračuje! Na TOTO sa pripravte tento víkend pri Bratislave, diaľnicu D1 úplne uzatvoria

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: NDS a.s.)

BRATISLAVA - Počas prvého augustového víkendu prebehne zmena režimu dopravy v smere z Bratislavy. Rovnako dôjde k uzatvoreniu úseku od Zlatých pieskov po Senec. Uzatvorenie prebehne v nedeľu (4. 8.) nadránom a potrvá do popoludnia. Informoval o tom odbor marketingu a komunikácie Národnej diaľničnej spoločnosti (NDS) v súvislosti s prácami na diaľnici D1.

archívne video

Diaľničné obchvaty miest budú zadarmo (Zdroj: Ministerstvo dopravy)

Modernizácia, rekonštrukcia a rozšírenie D1 pri Bratislave vstupuje do ďalšej fázy. Po dokončení rozšírenia na úseku medzi križovatkami Bernolákovo a D1/D4 sa spúšťa komplexná rekonštrukcia vozovky, ktorej významná časť bola daná do užívania ešte v osemdesiatych rokoch minulého storočia.

„Úsekom denne prechádzajú desaťtisíce motoristov. Každý jeden motorista si určite plne uvedomuje, že investícia do rozšírenia a modernizácie úseku je absolútnou nevyhnutnosťou pre celé západné Slovensko,“ podotkol Filip Macháček, generálny riaditeľ a predseda predstavenstva Národnej diaľničnej spoločnosti.

Dopravné PEKLO pokračuje! Na
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: NDS)

"Kým počas posledného júlového víkendu sa práce sústredili na smer do Bratislavy, počas prvého augustového víkendu prebehne zmena režimu dopravy v smere z Bratislavy," avizovala NDS. V najbližších mesiacoch bude podľa nej hĺbkovo zrekonštruovaná pravá časť pôvodnej vozovky diaľnice D1. 

K uzatvoreniu dôjde v nedeľu

K uzatvoreniu dôjde už v nedeľu 4. augusta. Ako informuje NDS, postupné obmedzovanie dopravy začne už ráno od 1.00 h, o 3.00 h nad ránom bude diaľnica uzatvorená až do poobedných hodín. Počas nedeľnej uzávery D1 pri Bratislave sa vyznačia nové jazdné pruhy, umiestnia dopravné značenia a vykonajú všetky potrebné kroky pre zaistenie bezpečnej dopravy z Bratislavy v troch zúžených jazdných pruhoch. V nasledujúcich mesiacoch bude prebiehať rekonštrukcia pôvodnej vozovky, z ktorej počas posledných dvoch víkendov bola odklonená doprava.

Dopravné PEKLO pokračuje! Na
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: TASR - Lukáš Grinaj)

„Časy uzávierok a obmedzení pre vykonávané práce boli cielene nastavené tak, aby prebiehali v časoch s najnižšou dopravnou intenzitou. Ako počas posledného júlového víkendu, tak aj v túto nedeľu práce prebehnú bez prestávok a v plnom nasadení,“ pokračuje Macháček.

Ako doplnila, dočasné obmedzenie fungovania križovatky Bernolákovo (Triblavina) zostáva nevyhnutné zachovať. "Odbočenie z Bernolákova či Chorvátskeho Grobu na D1 smer Bratislava zostáva uzatvorené, keďže pripájací pruh z križovatky na D1 je využívaný ako zúžený pomalý pruh D1 do Bratislavy," priblížila.

Rovnako podľa NDS nebude technicky možné od 4. augusta využívanie odbočenia v križovatke z Bratislavy na Bernolákovo či z Bernolákova na Žilinu a Nitru. Práve táto strana diaľnice sa totiž hĺbkovo rekonštruuje.

Viac o téme: UzatvorenieSenecZlaté pieskyDiaľnica D1Bratislava
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu