Utorok17. september 2024, meniny má Olympia, Melisa, zajtra Eugénia

Danko bez servítky: VIDEO Zelenskyj je šialenec, Slovensku hrozí veľká ropná kríza! Plánuje ísť do Ruska

Andrej Danko Zobraziť galériu (2)
Andrej Danko (Zdroj: Repro foto FB/Andrej Danko - predseda SNS)

BRATISLAVA - Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj je nebezpečný šialenec, vyhlásil líder SNS Andrej Danko. Podľa neho Slovensku hrozí naozaj veľká ropná kríza. Reaguje tak okrem iného na zastavenie tranzitu ropy do slovenských a maďarských rafinérií. V utorok tiež informoval o plánoch vycestovať do Ruska.

"Zelenskyj je obyčajný herec, šialenec a nebezpečný človek. Stal sa prezidentom, pretože do neho naliali stovky miliónov dolárov. Bol na zozname ľudí, ktorí podvádzali s daňami, ale to Západu nevadí, ak im slúži. Dnes si ľudia na Ukrajine nemôžu zvoliť nového prezidenta, nie sú tam voľby, pretože je tam vojnový stav. Zelenskyj je vystrašený, že (Joe) Biden nebude prezidentom USA," povedal Danko vo videu, ktoré zverejnil v utorok na sociálnej sieti. 

Ukrajinský prezident Zelenskyj je nebezpečný šialenec, vyhlásil Danko (Zdroj: Facebook/Andrej Danko - predseda SNS)

Podľa jeho slov Ukrajina nepatrí do Európskej únie ani do NATO, pokiaľ si nevyrieši svoje problémy. "Európska únia by jej mala určiť hranice. Ukrajine nie je možné pomôcť, ak sa Ukrajina nespamätá sama. Hrozí nám naozaj veľká ropná kríza," varuje. Ukrajina koncom júna uvalila sankcie na Lukoil, ktorý je jednou z najväčších ruských ropných spoločností. V rámci týchto sankcií zakázala akékoľvek aktivity Lukoilu na svojom území a zastavila tranzit jeho ropy do slovenských a maďarských rafinérií.

Danko tiež oznámil svoje plány vycestovať do Ruska. "Mám pozvanie na akýkoľvek dátum. Bez Ruska naša ekonomika skončí," uviedol s tým, že slovensko-ruské vzťahu sú budúcnosť. 

Viac o téme: RuskoAndrej DankoUkrajinaVolodymyr ZelenskyjTranzit ropy
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu