Štvrtok19. september 2024, meniny má Konštantín, zajtra Ľuboslav, Ľuboslava

Generálna prokuratúra zrušila obvinenie exšéfovi SIS v kauze Rozuzlenie

Michal Aláč
Michal Aláč (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

BRATISLAVA - Generálna prokuratúra (GP) SR zrušila obvinenie exšéfovi Slovenskej informačnej služby (SIS) Michalovi Aláčovi, ktorému čelil v rámci kauzy Rozuzlenie. Vyplýva to z informácií, ktoré poskytla hovorkyňa Generálnej prokuratúry (GP) SR Jana Tökölyová. Poukázal na to portál Aktuality.sk.

"Prvý námestník generálneho prokurátora Jozef Kandera v zastúpení generálneho prokurátora Slovenskej republiky rozhodol 25. 7. 2024 a uznesenie o vznesení obvinenia osobe M. A. zrušil z dôvodu závažných hmotnoprávnych a procesných pochybení," priblížila hovorkyňa s tým, že v predmetnej veci sú obvinené dve osoby.

archívne video

Ódor prehlásil, že na najbližšom rokovaní vlády podá návrh na odvolanie Aláča z funkcie šéfa SIS (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

Národná kriminálna agentúra (NAKA) v rámci akcie Rozuzlenie obvinila vlani v auguste viacero osôb. Obvinenie sa týkalo zločineckej skupiny, ktorá mala sťažiť alebo mariť vyšetrovania korupčných a iných trestných činov, navodzovať dojem manipulácie výpovedí svedkov vyšetrovateľmi, ale aj diskreditovať orgány činné v trestnom konaní. Generálna prokuratúra SR zrušila v marci postupom podľa paragrafu 363 Trestného poriadku obvinenie bývalému riaditeľovi SIS Vladimírovi Pčolinskému a šéfovi NBÚ Romanovi Konečnému.

Viac o téme: SISMichal AláčKauza RozuzlenieGenerálna prokuraútra
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu