Nedeľa8. september 2024, meniny má Miriama, zajtra Martina

Slovák bol vo viedenskom hoteli dobitý na smrť stoličkou! Česká polícia zverejnila VIDEO: TAKTO zadržali podozrivého

(Zdroj: Policie ČR)

PRAHA/VIEDEŇ - Špeciálna jednotka českej polície zadržala v na základe medzinárodného zatykača občana ČR podozrivého z vraždy stavebného robotníka zo Slovenska, ku ktorej došlo v rakúskej metropole Viedeň.

Telo Slováka s vážnymi poraneniami hlavy našiel v stredu predpoludním v izbe štvorhviezdičkového hotela vo viedenskom obvode Alsergrund jeho kolega, ktorý ho šiel hľadať po tom, čo ráno neprišiel do práce. Privolaný lekár však už iba skonštatoval smrť muža. Obeťou je 29-ročný Pavol Ondrík zo Slovenska. Podľa polície Slovák zomrel cudzím zavinením.

Na základe vyšetrovania dospela polícia k záveru, že dôvodne podozrivým z vraždy je 33-ročný český občan. Vďaka spolupráci s českou políciou sa ho podarilo zadržať neďaleko jeho bydliska. "Prakticky ešte nebolo ukončené prvotné pátranie na mieste činu a podozrivý už bol v putách a na ceste do väznice. Vďaka tomu, že sme súčasťou EÚ, ktorá umožňuje rýchle odovzdávanie zločincov v rámci európskeho zatykača, nebude odovzdanie muža rakúskym kolegom trvať viac ako niekoľko týždňov," uviedli českí policajti, ktorí zverejnili video zo zásahu.

V ČR zadržali muža podozrivého z vraždy Slováka vo viedenskom hoteli (Zdroj: Policie ČR)

Dobitý bol stoličkou

Podľa mediálnych informácií pracovala obeť na stavenisku pri železničnej stanici. Portál oe24.at citoval zamestnancov hotela, podľa ktorých Slovák i zadržaný Čech v ňom nebývali prvýkrát, no každý mal svoju izbu. Nočný vrátnik v čase, keď zrejme došlo k vražde, nepočul žiadnu hádku ani podozrivý hluk.

Je vysoko pravdepodobné, že pri vražde bol v hre aj alkohol, píše oe24.at. Slovák bol ženatý a otcom školopovinného syna. Dobitý bol stoličkou. Komunikačný odbor Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitosti SR vo štvrtok uviedol, že slovenský zastupiteľský úrad vo Viedni ani rezort diplomacie neboli o prípade oficiálne informovaní či kontaktovaní so žiadosťou o konzulárnu pomoc.

Zadržali aj dílera, ktorý sa 20 rokov skrýval

Druhý stredajší zásah polície sa uskutočnil v malej dedine na Zlínsku, kde sa ukrýval cudzinec odsúdený na desaťročné väzenie. "Muž, ktorý dvadsať rokov unikal, bol označený príznakom nebezpečného páchateľa, a to nielen pre drogovú trestnú činnosť, za ktorú bol odsúdený, ale aj pre vysokú zdatnosť v bojových športoch," spomenula polícia.

Na mužovom zadržaní sa preto podieľalo niekoľko policajných zložiek z dvoch krajov, ktorí povolali aj psovoda so psom a dron. Pri zásahu museli policajti použiť hrozbu zbraní aj fyzický zákrok. Spútaného cudzinca potom previezli do väznice.

Viac o téme: HotelViedeňČechSlovákVražda
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu