Pondelok16. september 2024, meniny má Ľudmila, zajtra Olympia, Melisa

Diaľnica D1 v smere do Bratislavy už funguje v režime dvoch zúžených jazdných pruhov

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: NDS a.s.)

BRATISLAVA - Diaľnica D1 v smere do Bratislavy už funguje v režime dvoch zúžených jazdných pruhov. Sobotné obmedzenie na úseku D1 medzi Sencom a Zlatými Pieskami v smere Trnava - Bratislava sa podarilo ukončiť skôr, ako bolo plánované. Informoval o tom odbor marketingu a komunikácie Národnej diaľničnej spoločnosti (NDS).

"Podľa pôvodných predpokladov sa počas sobotného obeda mal otvoriť jeden jazdný pruh a podvečer druhý. Nakoniec sa podarilo krátko po 13.00 h sprejazdniť naraz oba zúžené jazdné pruhy, teda o štyri hodiny skôr," uviedla NDS s tým, že tretí jazdný pruh sa otvorí v nedeľu (28. 7.) večer.

Úsek diaľnice D1 v smere na Bratislavu bol uzatvorený v piatok (26. 7.) o 22.00 h. Dôvodom uzatvorenia boli prípravné práce na ďalšiu etapu výstavby - hĺbkovú rekonštrukciu pôvodnej časti vozovky. "Od piatkovej noci niekoľko desiatok ľudí a asi desať ťažkých mechanizmov menia značenia a inštalujú dočasné betónové zvodidlá," priblížila NDS.

 

ČASŤ ROZŠÍRENIA D1 JE HOTOVÁ, PRE MOTORISTOV NASTANE ZMENA Priatelia, dokončujeme ďalšie práce na rozširovaní...

Posted by Národná diaľničná spoločnosť on Monday, July 22, 2024

Rozšírenie a rekonštrukcia D1 v kombinácii s dokončením križovatky D1/D4 predstavuje podľa NDS aktuálne najvýznamnejšiu investíciu do cestnej infraštruktúry na západnom Slovensku. Ako skonštatovala, po dokončení stavby sa zvýši dopravný komfort ľudí, ktorí denne cestujú z Bratislavy a do Bratislavy. Križovatka D1/D4 podľa nej napomôže odbremeniť hlavné mesto od tranzitnej dopravy.

Viac o téme: DiaľnicaD1BratislavaJazdné pruhy
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu