Nedeľa8. september 2024, meniny má Miriama, zajtra Martina

Akcia s krycím názvom Garáž: Finačná správa odhalila vyše pol milióna nelegálnych cigariet

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/FS SR)

KOŠICE - Kriminálny úrad finančnej správy (KÚFS) odhalil na východe Slovenska takmer 520.000 kusov nelegálnych cigariet. Celková škoda vyčíslená na spotrebnej dani z tabaku dosiahla sumu 84.515 eur. O akcii s krycím názvom Garáž informoval hovorca finančnej správy Daniel Súkup.

"Ozbrojení príslušníci KÚFS, pobočka Východ, v rámci bežnej kontroly zastavili dodávkové motorové vozidlo Opel Vivaro. Pri kontrole zistili, že vozidlo prepravuje väčšie množstvo tabakových výrobkov. Na miesto činu bol privolaný vyšetrovateľ, ktorý zadržal a obmedzil na osobnej slobode jednu osobu," uviedol hovorca.

Na základe dvoch príkazov na prehliadku následne došlo k skontrolovaniu aj ďalších priestorov a pozemkov. Celkovo zaistili 519.580 kusov cigariet značiek Marlboro Gold, L&M a Compliment Blue bez platnej slovenskej kontrolnej známky, dodávkové motorové vozidlo a mobilné telefóny. "Po vykonaní prehliadok a zaistení dôkazov bolo vznesené obvinenie z prečinu porušenia predpisov o štátnych technických opatreniach na označenie tovaru. V prípade dokázania viny hrozí páchateľovi trest odňatia slobody na jeden až päť rokov," informoval Súkup.

Viac o téme: Východ SlovenskaFinančná správaNelegálne cigarety
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu