Nedeľa8. september 2024, meniny má Miriama, zajtra Martina

Horskí záchranári majú za sebou dve nočné záchranné akcie vo Vysokých Tatrách

HZS
HZS (Zdroj: hzs.sk)

VYSOKÉ TATRY - Horskí záchranári uplynulú noc pomáhali vo Vysokých Tatrách belgickým aj českým turistom. Informuje o tom Horská záchranná služba (HZS) na svojej webovej stránke.

HZS prijala v pondelok (22. 7.) neskoro večer žiadosť o pomoc z Chaty pod Rysmi. Dvaja 21-roční Belgičania boli dehydrovaní a pociťovali celkovú nevoľnosť. Mužom podali medikamentóznu liečbu. "Keďže sa osoby nachádzali na horskom zariadení poskytujúcom ubytovacie služby, transport bol odložený na ráno a o súčinnosť bola požiadaná posádka Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby (VZZS) z Popradu," uvádza HZS s tým, že letecky boli transportovaní do Starého Smokovca, odkiaľ pokračovali na vlastnú žiadosť samostatne.

archívne video

Horskí záchranári pomáhajú českým turistom v Nízkych Tatrách (Zdroj: hzs.sk)

V utorok skoro ráno požiadala o pomoc horských záchranárov z Mengusovskej doliny, z Chaty pri Popradskom plese, dvojica turistov českej národnosti. Mladík vo veku 19 rokov si na túre poranil nohu a nebol schopný ďalej pokračovať samostatne. Druhý, 21-ročný muž požiadal o transport z horskej oblasti. Pozemní horskí záchranári zranenému poskytli zdravotnú starostlivosť a turistov transportovali na zastávku Tatranskej elektrickej železnice pod Popradským plesom. Ďalej pokračovali na vlastnú žiadosť samostatne.

 

Dve nočné záchranné akcie vo Vysokých Tatrách V neskorých večerných hodinách dňa 22.7.2024 prijala Horská záchranná...

Posted by Horská záchranná služba on Monday, July 22, 2024

 

Viac o téme: PomocZáchranáriTatryHorská záchranná služba
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu