Nedeľa8. september 2024, meniny má Miriama, zajtra Martina

Trápia nás poriadne teplá! V TÝCHTO okresoch je zvýšené riziko vzniku požiarov

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

POVAŽSKÁ BYSTRICA - Zvýšené nebezpečenstvo vzniku požiarov začne platiť od štvrtka poludnia na lesných pozemkoch a v ich ochrannom pásme v územnom obvode okresov Považská Bystrica a Púchov. Čas zvýšeného rizika vyhlásilo Okresné riaditeľstvo Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Považskej Bystrici, platí až do odvolania. Informovalo o tom mesto Považská Bystrica na svojej stránke.

 

🔥 MAPA ČASU ZVÝŠENÉHO NEBEZPEČENSTVA VZNIKU POŽIARU PLATNÁ OD 18.7.🔥

Posted by Hasičský a záchranný zbor on Thursday, July 18, 2024

HaZZ pripomína, že v čase zvýšeného nebezpečenstva vzniku požiarov je každý povinný dodržiavať zásady protipožiarnej bezpečnosti. Fyzické osoby nesmú na lesných pozemkoch najmä fajčiť, odhadzovať horiace alebo tlejúce predmety, alebo používať otvorený plameň na miestach so zvýšeným nebezpečenstvom vzniku požiaru, vypaľovať porasty bylín, kríkov, stromov, krovie, slamu a iný biologický odpad a tiež zakladať oheň v priestoroch alebo na miestach, kde môže dôjsť k jeho rozšíreniu.

archívne video

Zásah hasičského lietadla na chorvátskom ostrove Brač (Zdroj: Tip čitateľa)

Vlastníci, správcovia alebo užívatelia lesných pozemkov sú podľa zákona povinní zabezpečovať v lesoch hliadkovaciu činnosť, zabezpečiť umiestnenie potrebného množstva protipožiarneho náradia, udržiavať existujúce prejazdové cesty, zvážnice a zdroje vody v stave, ktorý umožňuje bezproblémový príjazd hasičských jednotiek a ich využitie na účinný zásah. Povinní sú tiež vybaviť prenosnými hasiacimi prístrojmi pracovné stroje, ako i prijímať osobitné opatrenia pre priestory postihnuté kalamitou.

Viac o téme: TeploPožiarHasičiHorúčava
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu