Nedeľa8. september 2024, meniny má Miriama, zajtra Martina

Búrky vyčíňajú na východe Slovenska: Hasiči zasahovali najmä pre popadané stromy

Ilustračné foto Ilustračné foto
Ilustračné foto Ilustračné foto (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

KOŠICE - Východným Slovenskom sa v nedeľu popoludní a podvečer prehnalo niekoľko búrok, hasiči mali viacero výjazdov. Operačný dôstojník Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (KR HaZZ) v Prešove potvrdil, že v súvislosti s počasím zasahovali v priebehu dňa desaťkrát.

Najprv mali hlásenia v okolí Kežmarku, Levoče a Starej Ľubovne, neskôr v okrese Vranov nad Topľou, napríklad pri obci Holčíkovce, a nedávno aj v okolí Medzilaboriec a Sniny. "Vo väčšine prípadov išlo o popadané stromy, ktoré tvorili prekážku, nešlo o nič vážne," uviedol operačný dôstojník.

archívne video

Hasiči zasahujú pri požiari skládky v Podunajských Biskupiciach (Zdroj: TASR/Pavol Zachar)

Spadnutý veľký konár pri obci Podhorany spôsobil komplikácie na železničnej trati. Dopravu medzi Starou Ľubovňou a Spišskou Belou podľa informácií Železničnej spoločnosti Slovensko obnovili krátko pred 17.30 h. Na istý čas bolo nutné pre spadnutý strom prerušiť dopravu aj medzi Ličartovcami a Kysakom, obnovili ju krátko pred 19.00 h.

 

🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥 Okresné riaditeľstvo Hasičského a záchranného zboru v Košiciach dnes, 12.7.2024 od 12:00 vyhlasuje čas...

Posted by Hasiči Košice on Friday, July 12, 2024

Okrem toho hasiči z Prešovského kraja zasahovali v nedeľu ráno aj pri požiari stodoly v obci Brezovička (okres Sabinov) po zásahu bleskom, záchranka ošetrila majiteľku. Neskôr oheň zachvátil aj záhradnú chatku v Kežmarku, škoda bola predbežne vyčíslená na 5000 eur.

Viacero výjazdov absolvovali aj košickí krajskí hasiči. Operačný dôstojník KR HaZZ v Košiciach potvrdil, že najviac zasahovali na Folkmárskom kopci až po Košickú Belú. Problémy spôsobilo počasie aj v obciach Zlatá Idka a Malá Lodina (okres Košice-okolie) aj v Smižanoch na Spiši. Rovnako boli dôvodom výjazdov najmä popadané stromy a konáre, nešlo však o nič vážne. Pri viacerých hláseniach pomáhali aj dobrovoľní hasiči.

Viac o téme: StromyHasičiBúrkyHaZZ
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu