Nedeľa8. september 2024, meniny má Miriama, zajtra Martina

Silné búrky zamestnali hasičov v celom Žilinskom kraji

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Facebook/Hasičský a záchranný zbor)

ŽILINA - Spolu 63 zásahov profesionálnych a dobrovoľných hasičov si v Žilinskom kraji vyžiadalo nepriaznivé daždivé počasie spojené so silným vetrom a búrkami. Podľa Márie Pohankovej Zahatlanovej z Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Žiline zasahovalo od piatka (12. 7.) 6.00 h v priebehu nasledujúcich 24 hodín spolu 56 profesionálnych a 107 dobrovoľných hasičov a bolo nasadených 53 kusov hasičskej techniky.

Najviac zásahov absolvovali príslušníci Okresného riaditeľstva (OR) HaZZ v Žiline, z hasičských staníc v Žiline, Bytči, Terchovej a Rajci mali spolu 14 výjazdov. Príslušníci OR HaZZ v Martine (hasičské stanice Martin a Turčianske Teplice) zasahovali päťkrát, príslušníci OR HaZZ v Čadci (hasičské stanice Čadca, Kysucké Nové Mesto a Turzovka) osemkrát a po jednom zásahu zaznamenali hasiči v Liptovskom Mikuláši a príslušníci žilinskej Záchrannej brigády HaZZ.

archívne video

Hasiči zasahujú pri požiari skládky v Podunajských Biskupiciach (Zdroj: TASR/Pavol Zachar)

"Hasiči odstraňovali spadnuté stromy z ciest, miestnych komunikácií, ale aj železničnej trate či elektrických vedení. Pomáhali pri odčerpávaní vody, pri strhnutých alebo poškodených strechách či pri zabezpečovaní stavebného materiálu uvoľneného vplyvom silného vetra. V jednom prípade pomohli so zabezpečením elektrickej energie pre pacienta pomocou elektrocentrály," priblížila zásahy hasičov Pohanková Zahatlanová.

Viac o téme: BúrkyZásahyHaZZŽilinský kraj
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu