Nedeľa8. september 2024, meniny má Miriama, zajtra Martina

MIMORIADNE Tragédia v Tatrách! Turistov zasypala vodná lavína: Hlásia obete, VIDEO hrôzy

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/ATE stredisko Nitra AIR)

BRATISLAVA - V Monkovej doline, ktorá sa nachádza neďaleko obce Ždiar, sa v dôsledku silných dažďov zosunula lavína. Na miesto aktuálne smeruje záchranársky vrtuľník. Hlásia dve obete.

Aktualizované 22:05 Tragická udalosť v Monkovej doline si vyžiadala dva ľudské životy a štyroch zranených. Ľudia zostali zakliesnení v prístrešku po zásahu vodnej lavíny. V oblasti bola vyhlásená mimoriadna situácia. Potvrdil to starosta obce Ždiar v okrese Poprad Pavel Bekeš. Informáciu o obetiach vo štvrtok večer potvrdilo aj Operačné stredisko záchrannej zdravotnej služby (OS ZZS) SR.

Miestni dobrovoľní hasiči šli prehľadať aj ďalší terén. "Našli tam zraneného chlapca s výronom členka," priblížil starosta s tým, že bola vyhlásená mimoriadna situácia. "Úhrn zrážok bol taký, že v histórii obce vyššia voda potokom nešla ako dnes. Máme strašne veľa škôd," dodal. Záchranári priblížili, že dve osoby zomreli priamo v doline. "Ďalších troch, 57-ročného muža s pomliaždeninami nohy, 50-ročného muža so zranením hrudníka a maloletú osobu s poranením predkolenia, záchranári transportovali do nemocnice v Poprade," priblížil zástupca hovorcu OS ZZS SR Richard Bolješik.

Aktualizované 20:30 Správa z miesta nešťastia v Monkovej doline hovorí zatiaľ o dvoch usmrtených ženách, z nich jedna bola inej štátnej príslušnosti. Na sociálnej sieti to uviedol podpredseda vlády a minister životného prostredia Tomáš Taraba (nominant SNS). "Na mieste nastala bahenná lavína, ktorá strhla kamennú suť a stromy. Pri turistickom chodníku v drevenom prístrešku sa zdržiavali osoby, ktoré boli zasiahnuté," priblížil Taraba. Podotkol, že na miesto bol vyslaný aj posttraumatický tím. Zásahovým jednotkám sa poďakoval za ich nasadenie. Pozostalým vyjadril úprimnú sústrasť.

 

Nešťastie v Tatrách Správa zatiaľ z miesta nešťastia hovorí o dvoch usmrtených ženách. Z toho jedná žena je inej...

Posted by Tomáš Taraba • SNS - ŽIVOT NS on Thursday, July 11, 2024

Aktualizované 17:30 Podľa prvotných informácii je zakliesnených 16 osôb. Na mieste zasahuje horská záchranná služba, dve pozemné posádky RZP a dva záchranárske vrtuľníky. 

 

AKTUALIZOVANÉ 17:20: VYSOKÉ TATRY - v Monkovej doline vodná lavína zasiahla prístrešok, podľa prvotných informácii je...

Posted by Operačné stredisko záchrannej zdravotnej služby SR on Thursday, July 11, 2024

Vodná lavína zasiahla vo štvrtok popoludní prístrešok v Monkovej doline, nachádzajúcej sa v Belianskych Tatrách. Podľa prvotných informácií tam zostalo zakliesnených niekoľko osôb. Operačné stredisko záchrannej zdravotnej služby (OS ZZS) SR o tom informovalo na sociálnej sieti. Na miesto smeruje záchranársky vrtuľník, zasahuje tam horská záchranná služba.

Podľa inofmácií noviny.sk mali zomrieť dvaja ľudia. Má ísť o ženy, jednu Slovensku a jednu Poľku. Ministerka zdravotníctva Zuzana Dolinková (Hlas-SD) nepriamo potvrdila obete, keď na sociálnej sieti vyjadrila rodinám nebohých úprimnú sústrasť. 

MIMORIADNE Tragédia v Tatrách!
Zobraziť galériu (3)

Matúš Šutaj Eštok ďakuje Horskej záchrannej službe za profesionálny zásah

Minister vnútra Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD) ďakuje záchranárom z Horskej záchrannej služby (HZS) za profesionálny zásah a nasadenie pri tragickej udalosti v Monkovej doline. Rodinám obetí tragédie vyjadril úprimnú sústrasť. "Vyjadrujem úprimnú sústrasť rodinám obetí a prajem skoré uzdravenie zraneným po nešťastnej udalosti v Belianskych Tatrách," uviedol minister na sociálnej sieti.

 

Vyjadrujem úprimnú sústrasť rodinám obetí a prajem skoré uzdravenie zraneným po nešťastnej udalosti v Belianskych...

Posted by Matúš Šutaj Eštok on Thursday, July 11, 2024

Chodník uzavreli

 

Upozorňujeme návštevníkov Tatier, že na turistickom chodníku Monkovou dolinou do Širokého sedla dnes došlo k zosuvu pôdy...

Posted by Tatranský národný park on Thursday, July 11, 2024

Bernard Bober prosí veriacich, aby sa pridali k modlitbám za zomrelých turistov

"Pamätám v modlitbe na obete, ktoré zasiahla ničivá lavína v Belianskych Tatrách. Spolu s ostatnými biskupmi sa modlím za ich duše a vyjadrujem úprimnú sústrasť a duchovnú blízkosť pozostalým," podotkol s tým, že osobitne myslí na tých, ktorí sú zranení alebo utrpeli materiálne škody.

Viac o téme: TragédiaObeteTatry
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu