Štvrtok19. september 2024, meniny má Konštantín, zajtra Ľuboslav, Ľuboslava

Hrôza na Hornáde! Muž sa chcel osviežiť spolu so svojím synom: Z vody sa už nevynoril, polícia po ňom pátra

Záchranári na Domaši stále hľadajú telo muža, ktorý skočil do vody
Záchranári na Domaši stále hľadajú telo muža, ktorý skočil do vody (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Prešovský kraj)

KOŠICE - Jozef sa spoločne so svojím synom vybral počas slnečného piatku na chatu. Spoločne sa rozhodli, že sa osviežia v Hornáde. To, čo sa však stalo, nikto nečakal. Len o pár metrov ďalej sa totiž muž začal topiť a zmizol pod hladinou.

Sedemdesiatšesť ročný muž z Košíc v piatok 5.7. 2024 spoločne si spoločne so svojím synom vypili a skočili do búrlivej vody Hornádu, aby sa osviežili. Oni vo sne by ich však nenapadlo, že pre jedného z nich to budú posledné chvíle v živote. Jozef sa podľa informácií noviny.sk začal po asi 200 metroch topiť a zmizol pod vodnou hladinou. 

archívne video

Most cez rieku Laborec v Michalovciach po rekonštrukcii za 1,44 milióna eur otvorili (Zdroj: TASR/Roman Hanc)

"Ihneď po prijatí oznámenia boli na miesto vyslaní príslušníci Policajného zboru spolu so psovodom so služobným psom, ktorí v spolupráci s hasičmi prehľadávali nielen blízke okolie, ale aj breh rieky," poznamenala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru Košice Lenka Ivanová. Do pátrania sa pridali aj dobrovoľníci a známi dvojice.  "Ako som počul, že sa stratil otec známych, neváhali sme a dali sme dokopy pátrací tím. Vyhlásili sme to v dedine a bola nad moje očakávanie - veľká účasť," poznamenal jeden z nich.

Napriek obrovskej snahe záchranárov sa však muža nepodarilo nájsť. Polícia na člnoch prehľadávala brehy riek, spadnuté stromy, konáre a aj vodu až po maďarsko-slovenskú hranicu. "O pomoc pri hľadaní nezvestného muža sme požiadali aj maďarských kolegov, nakoľko sa v blízkosti nachádzajú hranice s Maďarskom," dodala pre portál Ivanová.

Viac o téme: RiekaPolícia Hron
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu