Nedeľa7. júl 2024, meniny má Oliver, zajtra Ivan

Počasie počas predĺženého víkendu: Pripravte sa na tropické teploty, potom príde zase nečakaný zvrat!

(Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA – Počasie na Slovensku aktuálne ovplyvňuje prechod studeného frontu. Oblačné a sychravé počasie a severozápadné prúdenie prináša teploty pod dlhodobým normálom. Už najbližšie hodiny sa má ale počasie zmeniť a čaká nás vytúžený návrat letných teplôt.

Počasie by sa na území Slovenska malo postupne zlepšovať. Oblačné a zamračené počasie s prehánkami a búrkami na východe Slovenska vystriedajú letné, prázdninové teploty. Počas sviatku začne oblačnosti postupne ubúdať a vonkajšie teploty začnú rásť. Počasie bude ovplyvňovať tlaková výš, ktorá prinesie slnečný predĺžený víkend. Už v piatok sa teploty vyšplhajú k +20 až +26 stupňom Celzia a letné teploty nad +25 stupňov Celzia čakajú najmä západ a juhovýchod Slovenska, informuje imeteo.sk.

V sobotu možno očakávať ešte výraznejšie oteplenie vďaka juhozápadnému prúdeniu teplého vzduchu z Afriky. Teploty už prekročia aj tropickú hranicu 30 stupňov Celzia. Tropický deň bude aj v nedeľu keď teploty budú v rozmedzí od +27 do +33 stupňov Celzia. Nečakaný zvrat prinesie až koniec víkendu, keď sa počasie opäť "pokazí" a studený front postupujúci cez Nemecko, Česko, Poľsko a Rakúsko prinesie aj silnejšie búrky, ktoré by mohli páchať škody. Odborníci ale opäť apelujú, aby sme v letných horúčavách nezabudli na ochranu pokožky a pravidelný pitný režim.

Viac o téme: PočasieVíkendPredĺžený víkend
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu