Utorok2. júl 2024, meniny má Berta, zajtra Miloslav

Parádny začiatok letných prázdnin: PREDPOVEĎ počasia na víkend ako zo sna... V nedeľu bude TROPICKY!

Zobraziť galériu (6)
(Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA - Víkend je už za rohom, čo poteší každého pracujúceho človeka. V tomto prípade aj začiatok letných prázdnin bude naozaj vydarený, aspoň čo sa počasia týka. Síce ešte počas piatka potrápia Slovensko búrky, počas víkendu má na niektorých miestach vystúpiť teplota až na 34 stupňov Celzia. O predpovedi počasia na piatok a víkend informoval meteorológ Slovenského hydrometeorologického ústavu (SHMÚ) Marcel Macko.

archívne video

Dnes spustili nový vodný vlek na Vinianskom jazere (Zdroj: TASR/Roman Hanc)

Dnes si treba dať pozor na búrky

V priebehu piatka bude v našej oblasti prevažovať polooblačné až oblačné počasie, prechodne môže byť aj väčšia oblačnosť alebo zamračené. Najmä na strednom a východnom Slovensku sa na viacerých miestach vyskytnú prehánky, prípadne búrky. Meteorológ dodáva, že na západe Slovenska bude zrážok menej a spŕchne len ojedinele. Teplota vzduchu bude v intervale 24 až 30 stupňov Celzia.

Parádny začiatok letných prázdnin:
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: SHMÚ)

V piatok tiež platia výstrahy prvého stupňa pred búrkami. Búrky hrozia v piatok na celom území Slovenska. Výstraha SHMÚ platí od piatkového poludnia až do polnoci. Búrky môžu byť spojené s prudkým lejakom s intenzitou 20 až 30 milimetrov za pol hodinu, nárazmi vetra s rýchlosťou 65 až 85 kilometrov za hodinu a s krúpami.

Parádny začiatok letných prázdnin:
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: SHMÚ)

Predpoveď počasia na víkend, v nedeľu bude tropicko

V sobotu už môžeme očakávať menej zrážok aj oblačnosti. Bude prevažovať malá, len prechodne miestami zväčšená oblačnosť. Prehánky alebo búrky sa vyskytnú predovšetkým v horských oblastiach stredného, prípadne východného Slovenska, predpovedá meteorológ SHMÚ. Teploty sa budú pohybovať od 25 do 32 stupňov Celzia.

Parádny začiatok letných prázdnin:
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: SHMÚ)

"Najteplejším dňom tohto trojdnia bude nedeľa, kedy do našej oblasti očakávame prílev veľmi teplého, pôvodom tropického vzduchu, od juhozápadu po prednej strane tlakovej níže, ktorá bude mať svoj stred nad Nemeckom," hovorí v predpovedi Macko. Dodáva, že s tlakovou nížou bude spojený studený front, ktorý postúpi nad Česko a alpskú oblasť a počasie u nás začne ovplyvňovať až v noci z nedele na pondelok. V piatok bude teda prevažovať na území Slovenska malá, prevažne zväčšená oblačnosť, pričom už večer hrozia aj prehánky či búrky. Teplota na juhozápade Slovenska dosiahne až do 34 stupňov, na severe sa bude pohybovať okolo 28 stupňov Celzia.

Parádny začiatok letných prázdnin:
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: SHMÚ)

Viac o téme: PočasieVíkend
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu