Nedeľa30. jún 2024, meniny má Melánia, zajtra Diana

Odvolali Géciovú z funkcie sudkyne: Prácu vykonávala pod vplyvom alkoholu

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA - Odvolací disciplinárny senát Najvyššieho správneho súdu (NSS) SR odvolal Moniku Géciovú z funkcie sudkyne. Dôvodom bola skutočnosť, že svoju funkciu vykonávala pod vplyvom alkoholu. Vyplýva to z rozhodnutia NSS, ktoré zverejnil na svojom webe.

Odvolací senát na jednej strane dospel k záveru, že pre časový odstup medzi dobou podpisovania rozhodnutí a realizáciou dychovej skúšky nemožno jednoznačne preukázať, že disciplinárne obvinená bola už v čase podpisovania rozhodnutí pod vplyvom alkoholu. "Priebehom predchádzajúceho konania mal zároveň za dostatočne preukázané, že za jednoznačne zistených okolností bola obvinená v čase výkonu funkcie sudcu spočívajúcej v štúdiu spisu pod vplyvom alkoholu," vysvetlil NSS.

archívne video

Polícia preveruje bombovú hrozbu na súdoch po celom Slovensku (Zdroj: TASR/Michal Svítok, Daniela Serišová)

Disciplinárny návrh na sudkyňu podala predsedníčka Krajského súdu v Košiciach. Sudkyňu následne v októbri 2022 odvolal disciplinárny senát NSS SR z funkcie. Vykonávaním svojej funkcie počas pracovného času pod vplyvom alkoholu spáchala podľa súdu závažné disciplinárne previnenie nezlučiteľné s funkciou sudcu. Sudkyňa sa následne voči rozhodnutiu odvolala.

Viac o téme: AlkoholOdvolanieSudkyňaSúd
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu