Streda3. júl 2024, meniny má Miloslav, zajtra Prokop

Hnutie Slovensko namieta výber nového generálneho tajomníka služobného úradu Ministerstva zdravotníctva

Marek Krajčí Zobraziť galériu (2)
Marek Krajčí (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

BRATISLAVA - Opozičné hnutie Slovensko skritizovalo vymenovanie Tomáša Lorenca do funkcie generálneho tajomníka služobného úradu Ministerstva zdravotníctva (MZ) SR. Poukázalo na jeho pôsobenie vo firme, pri ktorej sú podozrenia o vyfakturovaní fiktívnych služieb. Uviedol to poslanec parlamentu a exminister zdravotníctva Marek Krajčí z hnutia.

archívne video

Tk Michal Šipoš Slovensko aktuálna politická situácia (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

Upozornil na medializované podozrenia, že firma mala zmodernizovať kotolňu a rozvody vody v trenčianskej nemocnici, no neurobila tak. Poukázal aj na údajný výskyt nadlimitných množstiev potenciálne nebezpečných baktérií v pitnej a teplej vode na viacerých oddeleniach.

Marek Krajčí
Zobraziť galériu (2)
Marek Krajčí  (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

Krajčí upozornil aj na problémy pri súťaži. "Úrad pre verejné obstarávanie dospel k záveru, že súťaž na modernizáciu a prevádzkovanie tepelno-technologických zariadení a vonkajších rozvodov tepla bola diskriminačná" dodal s tým, že podmienky boli nastavené tak, že ich spĺňala iba dotknutá firma.O menovaní Lorenca v stredu rozhodla vláda. Ten na poste nahradil Michala Beláka, ktorého kabinet v stredu odvolal.

Viac o téme: Marek KrajčíHnutie SlovenskoTomáš Lorenc
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu