Nedeľa7. júl 2024, meniny má Oliver, zajtra Ivan

Úrad inšpekčnej služby prerušil stíhanie v prípade úniku odposluchov v kauze tzv. čurillovcov

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

BRATISLAVA - Vyšetrovateľ Úradu inšpekčnej služby (ÚIS) prerušil trestné stíhanie v prípade úniku odposluchov v kauze obvinených policajtov okolo Jána Č. Vyplýva to z informácií, ktoré TASR poskytla hovorkyňa ÚIS Andrea Dobiášová. Upozornili na to Aktuality.sk.

Hovorkyňa odkázala na ustanovenie Trestného poriadku, ktoré hovorí o tom, že policajt preruší trestné stíhanie, ak sa nezistili skutočnosti oprávňujúce vykonať trestné stíhanie proti určitej osobe. "Bližšie informácie k veci nie je možné poskytnúť," podotkla.Trestné stíhanie začal v marci 2023 vyšetrovateľ Úradu inšpekčnej služby pre podozrenia z vyzradenia utajovaných skutočností príslušníkom Policajného zboru.

archívne video

Šeciálny prokurátor Daniel Lipšic: Ochrana oznamovateľom respektíve vyšetrovateľom NAKA bola poskytnutá zákonne (Zdroj: TASR/Jakub Kotian)

Prípad mediálne známy ako čurillovci ukončil v máji 2024 vyšetrovateľ ÚIS návrhom na podanie obžaloby na sedem osôb. Obvinenia sa týkajú trestného činu zneužívania právomoci verejného činiteľa, v jednom prípade aj trestného činu marenia úlohy verejným činiteľom.

Viac o téme: OdposluchyÚrad inšpekčnej službyÚISČurillovci
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu