Sobota6. júl 2024, meniny má Patrik, Patrícia, zajtra Oliver

V kauze súvisiacej s Fondom národného majetku podali všetci obvinení sťažnosť

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/Jaroslav Novák)

BRATISLAVA - V kauze súvisiacej s Fondom národného majetku (FNM) podali všetci piati obvinení sťažnosť proti vznesenému obvineniu. Vyplýva to z informácií, ktoré poskytla zástupkyňa hovorcu žilinskej krajskej prokuratúry Alexandra Mesiarkinová. Na Krajskú prokuratúru Žilina boli doručené odôvodnenia sťažností od obhajcov obvinených.

Mesiarkinová priblížila, že, zo strany konajúceho vyšetrovateľa bol na žilinskú krajskú prokuratúru v utorok (18. 6.) doručený kompletný vyšetrovací spis za účelom rozhodnutia o sťažnostiach. "Spis bude predložený Generálnej prokuratúre SR, ktorá je príslušná o sťažnostiach rozhodnúť," doplnila. Sťažnosť pôvodne podali obvinení bez odôvodnenia, keďže obhajcovia ich chceli odôvodniť až po tom, ako im bude umožnené nazrieť do vyšetrovacieho spisu.

V kauze súvisiacej s FNM obvinili päť osôb pre trestné činy machinácie pri verejnom obstarávaní a porušovania povinnosti pri správe cudzieho majetku. Spôsobená škoda mala byť vo výške približne 70 miliónov eur. Tri osoby boli vo výkonnom výbore FNM a následne akciovej spoločnosti, ktorá bola jeho nástupnícka. V minulosti bolo toto trestné stíhanie zastavené. Obnovené bolo na podnet poškodeného, ktorý sa ozval s tým, že vie nanovo vyčísliť vzniknutú škodu. Obvinenie vzniesla prokurátorka už zaniknutého Úradu špeciálnej prokuratúry 14. marca.

Viac o téme: KauzaFondSťažnosťMajetok
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu