Sobota6. júl 2024, meniny má Patrik, Patrícia, zajtra Oliver

Brutálny útok medveďa na muža! Polícia bije na poplach, v oblasti boli zranené už štyri osoby

(Zdroj: Getty Images)

ŽIAR NAD HRONOM – Medveď opäť úradoval. Samica našej najväčšej šelmy napadla muža popri tom, ako kosil trávu. Muž sa snažil pred zvieraťom utiecť aj ho odplašil, no neúspešne. Medvedica nebola sama, so sebou mala aj mladé.

archívne video

Medveď v obci Horná Mičiná (Zdroj: Facebook/Obec Horná Mičiná)

Polícia uviedla, že v pondelok 17.6. v popoludňajších hodinách prišiel na políciu v Žiari nad Hronom, oznámiť útok medveďom 71-ročný muž z Trnavej Hory. „Okolo 13:00 hod. sa nachádzal v lesnom poraste neďaleko chatovej oblasti Ladno, v katastri obce Trnava Hora, kde bol kosiť a približne 200 metrov od lesníckej chaty ho napadla medvedica. Potom ako medvedicu spozoroval, snažil sa ju odplašiť, najskôr začala utekať, ale následne sa vrátila a vrhla sa na neho. Po chvíli prestala útočiť a rozbehla sa smerom do lesa. Poškodený si všimol, že sa k nej pripojili dve medvieďatá,“ uviedli.

Zranený muž sa podľa ich slov išiel dať ošetriť na urgent a vec oznámiť polícii. Utrpel mnohopočetné drobné rany a odreniny na trupe, horných aj dolných končatinách aj hematóm pravého oka. Na miesto prišiel aj zásahový tím pre medveďa hnedého JUH, ktorý už danú vec rieši.

Nejde pritom ani zďaleka o jediný prípad, ktorý sa v lokalite v súvislosti s medveďmi vyskytol. „Od 23. marca sme v kraji preverovali hlásenie o výskyte medveďa hnedého už 44-krát a 4 osoby boli medveďom aj napadnuté,“ uviedla polícia. „V nedeľu (14.4.) boli napadnutí dvaja muži (turisti) v okrese Detva, časť Iviny. V stredu (1.5.) bol napadnutý hubár v okrese Banská Bystrica neďaleko obce Selce. V pondelok (17.6.) bol napadnutý muž v okrese Žiar nad Hronom neďaleko obce Trnava Hora,“ poukázali.

 

Viac o téme: Medveďútok
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu