Streda3. júl 2024, meniny má Miloslav, zajtra Prokop

Proces s exstarostom Františkom Dorom bude pokračovať v septembri

Na snímke obvinený starosta obce Dolný Chotár František D. v sprievode ZVJS prichádza na hlavné pojednávanie.
Na snímke obvinený starosta obce Dolný Chotár František D. v sprievode ZVJS prichádza na hlavné pojednávanie. (Zdroj: TASR - Jakub Kotian)

PEZINOK - Hlavné pojednávanie s obžalovaným exstarostom Dolného Chotára Františkom Dorom st. bude pokračovať 4. septembra. Proces sa týka odvolania Františka D. voči trestu prepadnutia majetku. Senát Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) pojednávanie odročil v utorok z dôvodu, že chce proces vrátiť do štádia dokazovania. Obžalovaný si už odpykáva 25-ročný trest väzenia z objednávok viacerých vrážd, činnosti v prospech zločineckej skupiny sátorovcov i ekonomickej trestnej činnosti.

archívne video

Muža obvineného z pokusu o vraždu premiéra vzali do vyšetrovacej väzby (Zdroj: TASR/Martina Kriková)

Na utorkovom hlavnom pojednávaní nenavrhla žiadna z procesných strán vykonanie alebo doplnenie dokazovania. Prokurátor navrhol uložiť obžalovanému peňažný trest vo výške 30.000 eur. Exstarosta Dolného Chotára, jeho syn Dora ml. a dvaja ďalší čelili v minulosti obžalobe z viacerých vrážd, podvodu, drogovej trestnej činnosti, ako aj z členstva v skupine sátorovcov. Účelom vrážd malo byť umlčanie tzv. bielych koní. Skupina sátorovcov mala mať na svedomí podľa neoficiálnych informácií približne 100 ľudských životov.

Viac o téme: MajetokPrepadnutieProcesŠTSFrantišek Dora
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu