Streda3. júl 2024, meniny má Miloslav, zajtra Prokop

Ministerstvo životného prostredia si podľa hnutia Slovensko neplní svoje domáce úlohy

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

BRATISLAVA - Ministerstvo životného prostredia (MŽP) SR si na čele s Tomášom Tarabom (nominant SNS) neplní svoje domáce úlohy. Svoju neschopnosť viesť rezort efektívne, chcú zakryť skráteným legislatívnym konaním k zákonu o krajinnom plánovaní. Ten je potrebný na splnenie míľnika a načerpanie stoviek miliónov eur z plánu obnovy v piatej žiadosti o platbu. Informovalo o tom opozičné hnutie Slovensko.

"Rezort s ním už mešká viac ako pol roka. Namiesto kvalitného zákona a splnenia termínu minister Taraba prináša len ďalšiu reguláciu pre ľudí a to ešte s meškaním, ktoré vidí celá Európska komisia. Zákon o krajinnom plánovaní bude slúžiť len na plány, ktorých väčšina skončí v šuplíkoch," skonštatovalo hnutie Slovensko.

archívne video

Tlačová konferencia predstaviteľov opozičných strán k medzinárodnej hanbe na pôde WHO (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

Európa podľa hnutia podáva SR ruku s plným mešcom a Taraba hovorí o tom, ako by plán obnovy urobil inak. "Akokoľvek by to chcel robiť, zatiaľ jeho výsledky hovoria o tom, že robí veľmi málo a nestíha ani základné priority rezortu," uviedol poslanec za hnutie Slovensko Rastislav Krátky. Doplnil, že v prípade hodnotenia plnenia úloh MŽP v rámci plánu obnovy ide o "červené more".

Rastislav Krátky
Zobraziť galériu (2)
Rastislav Krátky  (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

Hnutie zároveň poukazuje na to, že vláda je rekordérom v urýchlenom schvaľovaní zákonov. Kým priemer zrýchleného schvaľovania zákonov je od roku 2006 približne päť až šesť zákonov ročne, táto vláda za osem mesiacov priniesla 35 legislatívnych návrhov. "Podľa môjho názoru z 35 návrhov, ktoré už priniesla, 24 z nich nespĺňalo ani základné predpoklady na takéto rýchle schvaľovanie zákonov tak, ako to vyžaduje rokovací poriadok Národnej rady SR," povedal Krátky.

Viac o téme: úlohyMŽPTomáš TarabaPlán obnovyHnutie Slovensko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu