Pondelok1. júl 2024, meniny má Diana, zajtra Berta

Pri kontrole namerali cyklistovi v Trebišove 2,35 promile alkoholu

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Bratislavský kraj)

KOŠICE - Polícia počas stredajšej (12. 6.) dopravnej akcie v Košickom kraji zaznamenala pozitívny výsledok dychovej skúšky na alkohol u štyroch cyklistov. "Rekordérom" bol muž na bicykli v uliciach Trebišova, ktorému namerali 2,35 promile. Informovala o tom košická krajská policajná hovorkyňa Lenka Ivanová.

Polícia pripomína, že pre cyklistu, rovnako ako pre vodiča motorového vozidla, platí zákaz požívania alkoholu. Podľa zákona o cestnej premávke platí výnimka u cyklistov, ktorí jazdia v zastavanom území obce alebo po označenej, vyhradenej cyklotrase, u nich však nesmie hodnota dychovej skúšky presiahnuť hodnotu pol promile. V prípade opitého cyklistu v Trebišove bude ďalej rozhodovať správny orgán. Ďalšieho cyklistu s 0,92 promile zastavili v obci Seňa (okres Košice-okolie). "Tomuto cyklistovi bola zakázaná ďalšia jazda a domov tak šiel popri bicykli, no 'ľahší' o pokutu, ktorú dostal," uviedla Ivanová.

Inému mužovi na bicykli, ktorého policajti zastavili v blízkosti kruhového objazdu pri obci Haniska, teda mimo obce, nemerali 0,35 promile. Uložili mu blokovú pokutu. S napomenutím vyviazla cyklistka, ktorú zastavili v obci Mníšek nad Hnilcom (okres Gelnica) s 0,35 promile. Celkovo počas štvorhodinovej celokrajskej dopravnej akcie policajti dychovej skúške podrobili 1180 účastníkov cestnej premávky. Z tohto bolo 1096 vodičov motorových vozidiel, dvaja motocyklisti, 23 cyklistov a 59 e-kolobežkárov. "V 33 prípadoch bolo zistenie prekročenie maximálnej povolenej rýchlosti, jeden vodič vozidla nedal prednosť chodcovi na priechode pre chodcov, 26 vodičov nepoužilo bezpečnostný pás a technický stav 35 vozidiel nevyhovoval stanovených normám. Päť vodičov počas svojej jazdy telefonovalo a dvaja nesprávnym spôsobom predchádzali iné vozidlo," informovala Ivanová.

Viac o téme: PolíciaAlkoholCyklista
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu